Λαβρόφ: Τι αναφέρει για την υγεία του Πούτιν- Γιατί παίρνει χρόνο η σύγκρουση

Στις φήμες που θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν άρρωστο, απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ διαψεύδοντας ότι είναι άρρωστος.

«Δεν νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σε αυτό το άτομο σημάδια κάποιου είδους ασθένειας ή πάθησης», απάντησε σε σχετική ερώτηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1.

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο Πούτιν, ο οποίος θα κλείσει τα 70 τον Οκτώβριο, εμφανίζεται δημόσια κάθε μέρα. «Μπορείτε να τον δείτε στις οθόνες, να διαβάσετε και να ακούσετε τις ομιλίες του. Το σημειώνω στη συνείδηση ​​αυτών που διαδίδουν τέτοιες φήμες», είπε.

Να σημειωθεί ότι υγεία και η ιδιωτική ζωή του Πούτιν αποτελούν θέματα ταμπού στη Ρωσία και σχεδόν ποτέ δεν συζητούνται δημόσια.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Ρώσου ηγέτη έχουν τροφοδοτήσει τον τελευταίο καιρό μια έντονη φημολογία ότι είναι βαριά άρρωστος. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι υποφέρει από προβλήματα στην πλάτη και φαίνεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση περισσότερες από μία φορές. Μέχρι στιγμής έχουμε επίσης ακούσει ότι ενδέχεται να πάσχει από Πάρκινσον, δεδομένου ότι φαίνεται να έχει συσπάσεις. Οι αναφορές ότι επισκέπτεται συχνά ειδικούς στον καρκίνο έχουν εγείρει ακόμα σκέψεις ότι υποφέρει από καρκίνο του θυρεοειδούς, ενώ, πιο πρόσφατα, υπήρξε ένας ισχυρισμός ότι είναι «πολύ άρρωστος με καρκίνο του αίματος».

Πάντως σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ Γκαλεότι, η έντονη φημολογία για την υγεία του Πούτιν υποδεικνύει μια εναπόθεση της ελπίδας για επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με τον Ρώσο πρόεδρο σε ένα… από μηχανής Θεό.

Η «απελευθέρωση» του Ντονμπάς είναι «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» για τη Μόσχα


Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στους στόχους της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η «απελευθέρωση» του Ντονμπάς είναι «ανεπιφύλακτα προτεραιότητα» για τη Μόσχα. Πρόθεσε επίσης ότι άλλα ουκρανικά εδάφη θα πρέπει να αποφασίσουν μόνα τους το μέλλον τους.

«Η απελευθέρωση των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που αναγνωρίζονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία ως ανεξάρτητα κράτη, αποτελεί άνευ όρων προτεραιότητα», δήλωσε. Για τα υπόλοιπα εδάφη στην Ουκρανία, είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα χαρούν να επιστρέψουν στην εξουσία ενός νεοναζιστικού καθεστώτος που έχει αποδείξει ότι είναι ρωσοφοβικό στην ουσία. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους».

Η εισβολή της Ρωσίας, υποστήριξε, έγινε «αναπόφευκτη» αφού οι δυτικές χώρες απέτυχαν να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις που περιέγραψε για την περιφρόνηση της Ουκρανίας και τις στρατιωτικές επιθέσεις στους ρωσόφωνους πολίτες της.

«Ναι, σκοτώνονται άνθρωποι», είπε ο Λαβρόφ. «Αλλά η επιχείρηση παίρνει τόσο πολύ χρόνο κυρίως επειδή οι Ρώσοι στρατιώτες που συμμετέχουν έχουν αυστηρές εντολές για να αποφύγουν επιθέσεις και χτυπήματα σε μη στρατιωτικές υποδομές».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...