Κόβονται ευρω-κονδύλια για την Ελλάδα λόγω pushbacks;

Στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις νέες αναφορές περί παράνομων πρακτικών pushback στον Έβρο αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η Ελλάδα απορρίπτει επανειλημμένως αιτούντες άσυλο στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και ως εκ τούτου θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Η επίτροπος της ΕΕ Johansson βάζει τώρα στο τραπέζι το ενδεχόμενο περικοπών χρημάτων» αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel.

Πρόσφατες αποκαλύψεις του περιοδικού δίνουν μια νέα διάσταση στο προσφυγικό: της εκμετάλλευσης προσφύγων από την ελληνική αστυνομία στις διαδικασίες επαναπροωθήσεων άλλων προσφύγων.

«Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν τώρα» δήλωσε μέσω twitter η Ilva Johansson, Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, σύμφωνα με την Johansson, «η εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων θα πρέπει να συνδέεται και με την oρθή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ».

Σύμφωνα με το Spiegel «βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας η Ελλάδα θα πρέπει να διευκολύνει ώστε να ζητήσουν άσυλο όσοι φτάνουν στην ελληνική επικράτεια. Τον Απρίλιο το Συμβούλιο της Ευρώπης κατήγγειλε σημαντική αύξηση στις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο σε ευρωπαϊκά χώρες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....