Καμία ντροπή: Καλούν τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι να πληρώσουν ρεύμα στα προσωρινά καταλύματα (pic)

Ενώπιον μίας πρωτοφανούς και άκρως δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκαν οι κάτοικοι που ζουν στους οικίσκους μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι όταν τους ζητήθηκε να υπογράψουν ένα «παραχωρητήριο» για τον κάθε οικίσκο και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα υπογραφής την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022.

Στο παραχωρητήριο, το οποίο εστάλη από το Υπουργείο και θεωρείται ως τυπική διαδικασία, υπάρχει όρος στον οποίον αναφέρεται ότι οι κάτοικοι των οικίσκων επιβαρύνονται τις δαπάνες του ρεύματος.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, συγκεκριμένα στο άρθρο 9 του εγγράφου αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά «οι δαπάνες κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του οικίσκου, βαρύνουν τον παραχωρησιούχο και θα πρέπει να καταβάλλονται άμεσα έπειτα από την γνωστοποίηση της οφειλής (…) έπειτα από την τοποθέτηση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και οι σχετικές χρεώσεις, βάσει αντίστοιχων εγκεκριμένων τιμολογίων».

Όπως είναι λογικό, οι κάτοικοι θορυβήθηκαν από το άρθρο του παραχωρητηρίου αφού το έλαβαν ως τελεσίγραφο από την πλευρά του κράτους προς τους ίδιους με αποτέλεσμα να εκφράζουν στο cretapost την έκδηλη ανησυχία και τον φόβο τους αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο δήμος από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι έχει επωμιστεί όλο το βάρος της δαπάνης προς το παρόν, ωστόσο το κράτος δεν έχει ξεκαθαρίσει με σαφήνεια την άποψή του επί του ζητήματος με συνέπεια οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε πανικό και να αγωνιούν για τα προβλήματα που ενδεχομένως να φέρει η επόμενη μέρα.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι που μένουν στους οικίσκους νιώθουν απέραντη αγανάκτηση καθώς καθημερινά είναι αντιμέτωποι με εκατοντάδες προβλήματα με αποτέλεσμα η παραμικρή νέα επιβάρυνση να ξεσηκώνει «θύελλα» αντιδράσεων.

Έκδηλη ανησυχία στον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων

Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση στη διαδικασία των αποζημιώσεων πολλά θέματα παραμένουν άλυτα με τους πολίτες να περιμένουν και να αγωνιούν ακούγοντας σειρά υποσχέσεων και «θα».

Αναφορικά με τα αιτήματα ο γραμματέας του Συλλόγου αναφέρει στο cretapost ότι «ο Σύλλογος, έχει επισημάνει εξ αρχής τους κινδύνους και τις δυσκολίες που έρχονται και με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι πολίτες. Περιμένουμε  λύση των προβλημάτων για άμεση καταβολή αποζημιώσεων, να δοθεί η οικοσκευή σε όλους τους δικαιούχους, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα σπίτια με ζημιές μικρής κλίμακας, να δοθεί παράταση στην αναστολή εργασίας όπως δόθηκε στους πυρόπληκτους στην Εύβοια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ