Ιστορική ομιλία Πούτιν: Τελείωσε ο μονοπολικός κόσμος – Η Σαουδική Αραβία έτοιμη για τους BRICS

Την πιο σημαντική ομιλία ως πρόεδρος της Ρωσίας παραχώρησε ο Β.Πούτιν. Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Δύσης και έδωσε το στίγμα του για τις αλλαγές που έρχονται στον πλανήτη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, τόνισε με νόημα πως η “ομιλία αυτή πρέπει να μελετηθεί, να διαβαστεί και να ξαναδιαβαστεί για αρκετές ημέρες”.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μίλησε στο Valdai Discussion Club, ένα think tank με έδρα τη Μόσχα.

Το θέμα της συνεδρίας είναι «Ο κόσμος μετά την ηγεμονία: Δικαιοσύνη και ασφάλεια για όλους».

Συντονιστής είναι ο Fyodor Lukyanov, δημοσιογράφος, πολιτικός επιστήμονας και επιστημονικός διευθυντής του Valdai.

Στη φετινή συνάντηση του συλλόγου συμμετέχουν 111 ειδικοί, πολιτικοί, διπλωμάτες και οικονομολόγοι από 41 χώρες.

Τα πιο σημαντικά σημεία της ομιλίας Πούτιν: H Σ.Αραβία θέλει να μπει στους BRICS!
-Η Ρωσία υποστηρίζει την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στους BRICS, απαιτείται συναίνεση όλων των χωρών τόνισε ο Β.Πούτιν επιβεβαιώνοντας απόλυτα το WarNews247 για το αίτημα του Ριάντ.

-Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης κατέστρεψε την ισορροπία των δυνάμεων. Η Δύση ένιωσε νικητής και κήρυξε μια μονοπολική παγκόσμια τάξη στην οποία μόνο η βούληση, ο πολιτισμός και τα συμφέροντά της είχαν το δικαίωμα να υπάρχει…

-Σήμερα, ο μονοπολικός κόσμος ανήκει στο παρελθόν. Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό ορόσημο. Η πιο σημαντική και επικίνδυνη δεκαετία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μπροστά.

-Έχουμε στοιχεία ότι οι Ουκρανοί θα κάνουν χρήση βρώμικης βόμβας. Είμαστε πολύ ανήσυχοι. Εγώ προσωπικά έδωσα εντολή στον Σ.Σοϊγκού να ενημερώσει όλους τους ξένους ομολόγους του για το έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το καθεστώς του Κιέβου

-Η Ουκρανία επιδιώκει ένα πυρηνικό επεισόδιο για να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία και να ξεκινήσει έναν «νέο γύρο» . Μιλήσαμε για τη «βρώμικη βόμβα» που δημιουργεί το Κίεβο, ξέρουμε ακόμη και πού κατασκευάζεται. Η Ουκρανία τώρα κάνει τα πάντα για να καλύψει τα ίχνη της προετοιμασίας της «βρώμικης βόμβας»

-Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία. Όλα εξελίσσονται ομαλά. Δεν υπάρχει κανένα νόημα, ούτε στρατιωτικό ούτε πολιτικό, για χρήση πυρηνικών εκ μέρους μας.

-Η Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία είναι ένας ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος.

-Η Ρωσία δημιούργησε την Ουκρανία και μόνο η Ρωσία μπορεί να εγγυηθεί την ύπαρξή της.

Η Ουκρανία ήταν δημιούργημα των Μπολσεβίκων. Οι Κομμουνιστές προίκισαν την Ουκρανία με αρχέγονα Ρωσικά εδάφη. Της έδωσαν εδάφη στην Μαύρη Θάλασσα, στο Ντονμπάς που ήταν Ρωσικά.

-Δεν κάναμε εμείς πραξικόπημα στην Ουκρανία. Ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος ανατράπηκε με την βία που υποκινήθηκε από την Δύση. Μια τακτική που ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Όποιος ηγέτης δεν συμφωνεί μαζί τους είναι εχθρός τους και θέλουν να τον ανατρέψουν.

-Ο Ρωσικός και ο Ουκρανικός λαός είναι ένα. Είναι ένας ενωμένος λαός που μιλά την ίδια γλώσσα. Οι αλλαγές στην γλώσσα άρχισαν να εμφανίζονται τον 15ο αι. υπό την επιρροή της Πολωνίας.

-Το καθεστώς του Κιέβου αρνήθηκε να εφαρμόσει τις Συμφωνίες του Μινσκ γιατί είχε λάβει εγγυήσεις υποστήριξης από το ΝΑΤΟ.

Δηλώσεις Β.Πούτιν: Να αλλάξει το Σ.Α. του ΟΗΕ


-Μπροστά μας είναι η πιο επικίνδυνη και απρόβλεπτη δεκαετία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου –

-Οι Ευρωπαίοι δεν παρατηρούν ότι οι ίδιοι έχουν μετατραπεί σε υποτελείς

-Πρέπει να σκεφτούμε να αλλάξουμε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του κόσμου που αλλάζει ραγδαίως. Πρέπει να αντιπροσωπεύονται ισότιμα όλες οι περιοχές του πλανήτη.

-Το 2000, μετά την εκλογή μου πρόεδρος, θα θυμάμαι πάντα το τίμημα που πληρώσαμε για να καταστρέψουμε τη φωλιά των τρομοκρατών που υποστηρίζεται από τη Δύση στον Βόρειο Καύκασο

-Η Ρωσία δεν καταστράφηκε και δεν πρόκειται ποτέ να καταστραφεί και να εξαφανιστεί από τον γεωπολιτικό χάρτη

-Ας ζήσουμε μαζί, ας κάνουμε διαλόγους και ας χτίσουμε εμπιστοσύνη, που σημαίνει ειρήνη. Ήμασταν απολύτως ειλικρινείς. Τι πήραμε σε αντάλλαγμα; Σε όλους τους πιθανούς τομείς συνεργασίας, εισπράξαμε ένα “όχι”

-Οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων στην Ταϊβάν είναι πρόκληση. Πούτιν για Νάνσυ Πελόζι: Γιατί αυτή η γιαγιά έπρεπε να συρθεί στην Ταϊβάν;

-Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός, ισχυρός ηγέτης που καθοδηγείται από τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Προτείναμε τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, συμφώνησε η Άγκυρα. Έχουμε πολλούς φορείς αμοιβαίων συμφερόντων που συμπίπτουν

-Όταν τα στρατεύματά μας πλησίασαν την ιστορική Novorossia, πώς θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε στις φιλοδοξίες των ντόπιων κατοίκων

-Το Κίεβο είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

-Εθνικιστές και νεοναζί συγχωνεύονται στην Ουκρανία, αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο πρόβλημα

-Η Νότια Κορέα αποφάσισε να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, αυτό θα καταστρέψει τις σχέσεις της με τη Ρωσική Ομοσπονδία

-Η αρχή που λέει ότι “δεν εγκαταλείπουμε ποτέ κανέναν άνθρωπό μας” είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σε κάθε Ρώσο. Το αποδείξαμε στην Ουκρανία. Η Δύση δεν έχει τέτοιες ηθικές αρχές.

-Η επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν απαράδεκτη για την Ρωσική Ομοσπονδία και η Δύση το γνώριζε αυτό, αλλά το αγνόησε. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την μη επέκταση του ΝΑΤΟ «απλώς απορρίφθηκαν. Η Δύση ήθελε να επιδείξει τους μύες της και να «δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι» με το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

-Το μέλλον της παγκόσμιας τάξης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας. Πρέπει να αποδεχτούμε κάθε σύστημα κοσμοθεωρίας χωρίς να επιβάλλουμε ούτε μια αλήθεια σε κανέναν

«Ο διάλογος της Ρωσίας και της Δύσης και άλλων κέντρων ανάπτυξης θα γίνει πιο σημαντικός στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, να κάνουμε φιλίες μαζί τους. Αλλά η Δύση επιβάλλει κυρώσεις σε όσους δεν θέλουν να είναι “στο χέρι της”», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, ισχυριζόμενος ότι η Δύση επιδιώκει να καταστήσει τη Ρωσία ευάλωτη.

-Το μέλλον είναι η φιλελεύθερη παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η οικονομία και το εμπόριο πρέπει να γίνουν πιο ελεύθερα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...