Θράσος Τατάρ: Επιμένει στη λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Η ύπαρξη του τουρκικού στρατού στο νησί και οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν είναι κάτι που εγκαταλείπονται

Συνεχίζει στον δρόμο των προκλήσεων ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, καταθέτοντας κάθε φορά και νέες απαιτήσεις. Προφανώς εμψυχωμένος από την επιθετική στάση Ερντογάν κατά της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ψευδοκράτους, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ προέβη σε ακόμη ένα κρεσέντο παραλογισμού.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, αφού πρώτα ευχαρίστησε την Τουρκία για τη διαχρονική στήριξή της στο ψευδοκράτος και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την έκκλησή του από τη Γ.Σ. του ΟΗΕ για αναγνώριση της «ΤΔΒΚ», που ισχυρίστηκε ότι «σημάδεψε» τις συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον γ.γ. του ΟΗΕ… τα πάντα.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως του είπε ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρξει μια ομοσπονδιακή δομή στο νησί, όλες οι διαπραγματευτικές διαδικασίες έχουν εξαντληθεί και πρέπει να περάσουν σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων για μια λύση δύο κρατών. Ανέφερε επίσης στον γ.γ., είπε, ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, όπως ο ίδιος έχει προτείνει, σε θέματα όπως οι υδρογονάνθρακες, η ηλιακή ενέργεια, ο διαμοιρασμός των υδάτινων πόρων, η αποναρκοθέτηση και η αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε στον Αντόνιο Γκουτέρες, όπως ανέφερε, πως εάν δεν βρεθεί σύντομα κοινό έδαφος με την ε/κ πλευρά, θα πρέπει να περιλάβει το θέμα αυτό στην έκθεσή του προς το Σ.Α. του ΟΗΕ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ερσίν Τατάρ η ύπαρξη του τουρκικού στρατού και οι εγγυήσεις της Τουρκίας δεν είναι κάτι που εγκαταλείπονται. «Στοχεύουν να μας σύρουν σε μια ομοσπονδιακή δομή με μια δήθεν μόνιμη συμφωνία για να διαρρήξουν τους δεσμούς μας με τη μητέρα πατρίδα και να μας καταστήσουν μειοψηφία με κίνδυνο αφομοίωσής μας», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...