Θράσος Οικονόμου την ώρα που η αισχροκέρδεια στην χονδρική ρεύματος ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ

«Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του κυβερνητικού του εκπροσώπου κ. Οικονόμου ξεπερνάει κάθε όριο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υπογραμμίζει:

«Εδώ και οκτώ μήνες σφυράνε κλέφτικα για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Στη Βουλή κάτω από τη πίεση του Αλέξη Τσίπρα, ο κος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τα αναγνωρίσει και να εξαγγείλει φορολόγησή τους 90%.

Εδώ και ενάμισι μήνα όμως, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, πέρα από το να κοροϊδεύουν τους πολίτες, πετώντας το μπαλάκι στη ΡΑΕ, η οποία ακόμη μελετάει την ”άσκηση”.

Και σήμερα, σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουν το θράσος να μιλάνε και για μαλλί και για κουρεμένους, όταν έχουν κουρέψει με τους λογαριασμούς ρεύματος όποιον μιλάει ελληνικά.

Για να μην έχει λοιπόν καμία απορία ο κος Οικονόμου, η αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας στη χονδρική του ρεύματος, με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ, είναι πλέον βέβαιο ότι είναι μεγαλύτερη του 1,5 δις που είχε εκτιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο κος Μητσοτάκης που προφανώς δε θα τολμήσει να φορολογήσει το αγαπημένο του fund που πήρε το 17% της ΔΕΗ, ούτε τους αγαπημένους του ιδιώτες παραγωγούς, προσπαθεί μάταια επι ενάμισι μήνα να κουκουλώσει τα υπερκέρδη, κρυπτόμενος πίσω από την αδυναμία της ΡΑΕ, που την έχει αφήσει απογυμνωμένη από προσωπικό, να καταθέσει έγκαιρα τα ακριβή στοιχεία.

Όσο κι αν προσπαθήσει όμως, μάταιος κόπος, γιατί τα νούμερα είναι νούμερα και δε κρύβονται, όσες αλχημείες και όσους συμψηφισμούς και αν επιχειρήσουν».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...