Θα ήθελε ο Ζελένσκι να μην υπάρχει ο Πούτιν, αλλά… – Τεράστιος κίνδυνος εάν η Δύση στείλει βαριά όπλα στο Κίεβο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πάει σε άλλο επίπεδο που δεν προμηνύει τίποτα καλό για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, εάν η Δύση στείλει βαριά όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο που θα μπορούσαν να πλήξουν το ρωσικό έδαφος υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος και αυτός μετά τον Dmitry Medvedev σπεύδει να προειδοποιήσει τους Δυτικούς σχετικά με τις αυριανές αποφάσεις τους για την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Του είμαστε πρόβλημα

«Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η Ρωσία όσο και ο Putin είναι για τη σημερινή Ουκρανία και τον Zelensky, ένα μεγάλο πρόβλημα.
Είναι προφανές πως ψυχολογικά και μόνο, ο Zelensky θα προτιμούσε να μην υπάρχει ούτε η Ρωσία ούτε ο Putin» υπογράμμισε ο Peskov σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, ο οποίος είχε αναφέρει πως δεν είναι σίγουρος ότι «ο Ρώσος πρόεδρος που εμφανίζεται μερικές φορές είναι ο πραγματικός Putin και ότι είναι ζωντανός».

Σύγκρουση σε άλλο επίπεδο

Ο Peskov προειδοποίησε ότι εάν η Δύση στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ικανά να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, θα προκαλέσει επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου.
«Είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνο, αυτό θα σημαίνει ότι η σύγκρουση θα φτάσει σε άλλο επίπεδο, το οποίο δεν προμηνύει τίποτα καλό για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος είπε πως οι ΗΠΑ σπρώχνουν την Ουκρανία να πλήξει με αμερικανικά όπλα την Κριμαία, την οποία η Ρωσία έχει προσαρτήσει από το 2014 και την θεωρεί έδαφος της.

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος

Στο πλαίσιο αυτό ο Peskov υποστήριξε ότι όσο πιο γρήγορα η Ουκρανία λάβει υπόψη της τα αιτήματα της Ρωσίας, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος.
«Όσο πιο γρήγορα το ουκρανικό καθεστώς συνειδητοποιήσει ότι η Ρωσία και ο Putin υπάρχουν και θα υπάρχουν και ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εγκαταλείψει την αντιρωσική πολιτική του, τόσο το καλύτερο για την Ουκρανία.
Όσο πιο γρήγορα το ουκρανικό καθεστώς φανεί έτοιμο να λάβει υπόψη του τα αιτήματα της Ρωσίας, τα οποία θα επιτευχθούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουν όλα και τόσο πιο γρήγορα ο λαό της Ουκρανίας θα αρχίσει να ανακάμπτει από την τραγωδία που ξεκίνησε το καθεστώς του Κιέβου» είπε ο Peskov.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....