Η Deutsche Welle αποκαλύπτει: Η Τουρκία εξοπλίζει τον ναζί Ζελένσκι

Παρά τη θεωρητικά «ουδέτερη» στάση της και τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, η Τουρκία συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία. Εδώ και χρόνια οι δύο χώρες διερευνούν δυνατότητες συνεργασίας στον αμυντικό τομέα. Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Μπαϊρακτάρ» λέγεται ότι αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους Ουκρανούς, οι οποίοι τώρα στρέφονται προς την Τουρκία και για τον εκυσγχρονισμό του πολεμικού ναυτικού. Ήδη έχουν παραγγείλει δύο κορβέττες Ada, τουρκικής σχεδίασης. Η πρώτη καθελκύστηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, με την «πρώτη κυρία» της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα να δίνει το παρών.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παράδοση της πρώτης κορβέττας, που μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. «Παρουσία της Ολένα παραδόθηκε η πρώτη κορβέττα για τη χώρα μας, που έχει κατασκευάσει η τουρκική πλευρά», αναφέρει ο Ζελένσκι. «Είναι η κορβέττα ‘Ιβάν Μαζέπα’ και θα ολοκληρωθεί σε εύθετο χρόνο. Θεωρώ ότι η ονομασία της έχει συμβολική σημασία. Παρά τη ρωσική προπαγάνδα, η ιστορική αλήθεια και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν. Και το σχέδιό μας, να ναυπηγήσουμε έναν νέο στόλο για την Ουκρανία, δεν πρόκειται να αποτύχει. Θα εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει».

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Baykar

Οι Ουκρανοί θεωρούν ιδιαίτερα επιτυχημένη την προμήθεια τουρκικών drones τύπου «Μπαϊρακακτάρ», που λέγεται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στον ρωσικό στρατό. Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα οκτώ χώρες- μεταξύ των οποίων η Ουκρανία, η Πολωνία και η Λιβύη- έχουν ήδη αγοράσει τουρκικά drones, ενώ άλλες επτά χώρες- μεταξύ αυτών η Βουλγαρία και η Μεγάλη Βρετανία- έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή τους. Την Κυριακή ο διευθυντής του γραφείου του Ζελένσκι, Αντρίι Γιέρμακ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας «Μπαϊράκ» στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρό του Ερντογάν, και του επέδωσε το Παράσημο της Τιμής.

«Εκ μέρους όλων των Ουκρανών ο Αντρίι ευχαρίστησε τα στελέχη της εταιρείας και επέδωσε στον πρόεδρό της Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ το Παράσημο της Τιμής, που του είχε απονεμηθεί στην Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, απήθυυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από εικονικά δημοψηφίσματα. «Όταν υψωθεί και πάλι η ουκρανική σημαία, κανείς δεν θα αναγνωρίζει τη ρωσική φάρσα με τις προσαρτήσεις σε μία κόλα χαρτί. Κανείς, εκτός φυσικά από τη δικαιοσύνη της Ουκρανίας, η οποία θα ζητήσει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον επιθετικό πόλεμο κατά της χώρας μας».

«Οι πρώτες κυρίες» στην Κωνσταντινούπολη

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη οι «πρώτες κυρίες» της Ουκρανίας και της Τουρκίας συναντήθηκαν σε ένα από τα προεδρικά ανάκτορα, με υπέροχη θέα στον Βόσπορο. Η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ ερντογάν, ευχήθηκε «να ξανασυναντηθούμε σε πιο ευτυχισμένες μέρες, πρώτα ο Θεός», με την Ολένα Ζελένσκα να ανταποδίδει τις ευχές.

Τη συνάντηση αυτή ανακοίνωσε η ίδια η Εμινέ Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Πιστεύω ότι από κοινού θα μπορέσουμε να απαλύνουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών που είναι τα θύματα αυτού του πολέμου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...