Η τρομαγμένη ομολογία της Γερμανίας: Έρχονται βίαιες διαδηλώσεις λόγω υψηλών τιμών ενέργειας

Οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος έλλειψης αερίου τον ερχόμενο χειμώνα. Ως εκ τούτου, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φάζερ φοβάται τις διαμαρτυρίες των «ριζοσπαστών», όπως τους αποκαλεί. Αυτοί θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να διαδώσουν «αντιδημοκρατικές» απόψεις, αναφέρουν τα γερμανικά  ΜΜΕ.

Εν όψει της αβεβαιότητας  σχετικά με τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου, οι ανησυχίες για κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές διαμάχες αυξάνονται στην γερμανική πολιτική σκηνή.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) προειδοποίησε στην «Handelsblatt» σύμφωνα με δημοσίευμα την Κυριακή ότι έρχονται  «ριζοσπαστικές» διαδηλώσεις.

«Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί που ήδη φώναζαν την περιφρόνησή τους για τη δημοκρατία κατά την περίοδο του κορωνοϊού (σ.σ. περιφρόνηση για την Δημοκρατία την περίοδο των… απαγορεύσεων και των lockdown!) και συχνά ταξίδευαν δίπλα-δίπλα με ακροδεξιούς εξτρεμιστές, να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις απότομα αυξανόμενες τιμές ως νέο θέμα κινητοποίησης».

«Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν κάθε κρίση για φόβο και διχασμό, αλλά και για μίσος και απειλές», σημειώνει η Handelsblatt.

Ωστόσο, οι αρχές ασφαλείας παρακολουθούν πολύ στενά τις εξτρεμιστικές σκηνές. «Είμαστε προετοιμασμένοι, και για πιθανές νέες διαμαρτυρίες», είπε η… δημοκρατική υπουργός, η οποία ανέφερε ευθέως ότι παρακολουθεί πολίτες στο όνομα της «Δημοκρατίας»!

Ταυτόχρονα, η Faeser προειδοποίησε ότι οι φόβοι όσων θα πληγούν ιδιαίτερα από την αύξηση των τιμών δεν πρέπει να τροφοδοτούνται από πολιτικά κέντρα.

Η υπεύθυνη κοινωνική πολιτική είναι «η προϋπόθεση για τη διατήρηση της κοινωνίας μας ενωμένη και επίσης για την προστασία της εσωτερικής ασφάλειας», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ