Η Ρωσία έχει έναν σύμμαχο στον Λευκό Οίκο που τη βοηθά να κερδίσει στην Ουκρανία – Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποιος είναι

Και όμως η Ρωσία έχει ένα σύμμαχο στην αμερικανική κυβέρνηση που βοηθά τον Vladimir Putin να πετυχαίνει στρατιωτικές νίκες στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, έγραψαν ο οικονομολόγος Mark Toth και ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Jonathan Sweet σε άρθρο τους για το The Hill.
Νωρίτερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών Condoleezza Rice και ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert Gates συμφώνησαν ότι ο χρόνος είναι στο πλευρό της Ρωσίας, αλλά όχι της Ουκρανίας: η παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης θα οδηγήσει στην τελική ήττα του Κιέβου.

Οι συντάκτες του άρθρου πιστεύουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος δεν επείγεται να στείλει όπλα τελευταίας τεχνολογίας στην Ουκρανία, ενισχύει έτσι τη Ρωσία στην ειδική επιχείρηση.

Σύμμαχος του Putin o…Biden

Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ που – χωρίς να το θέλει – φαίνεται να είναι ο σύμμαχος του Putin και βοηθά τον ρωσικό στρατό να κερδίσει στην Ουκρανία.
Ο Toth και ο Sweet εκφράζουν μεγάλη απορία για τη στάση του Biden απέναντι στην ουκρανική κρίση.
Πρώτα, κατέστησε σαφές στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το Κίεβο μέχρι το τέλος, αλλά στη συνέχεια άρχισε να απομακρύνεται από τη σύγκρουση.
Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός μελέτησε τις τακτικές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έμαθε πώς να πολεμά αποτελεσματικά τα δυτικά όπλα.
«Ο Putin δεν μένει στάσιμος, o Biden μένει.
Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι η Μόσχα έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν στρατό 1,5 εκατομμυρίου ατόμων και ότι το 2023 η Ρωσία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 50%», ανέφερε το άρθρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ