Η νέα γενιά είναι η ελπίδα της Τουρκίας;

Ενόψει των τουρκικών εκλογών, ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στην ελπιδοφόρα στάση πολλών Τούρκων πολιτών και ιδίως της νέας γενιάς. «Όσα χρόνια κυβερνά ο Ερντογάν, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα νέο κράτος, δηλαδή σύμφωνο με τις ιδέες του και υπό τον έλεγχό του», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung.

Παρ’ όλα αυτά, «η Τουρκία δεν έγινε ποτέ η ευσεβής χώρα που υποτάχθηκε στον πρόεδρο, επειδή οι Τούρκοι δεν το έβαλαν κάτω. Οι αντίπαλοι του Ερντογάν αποτέλεσαν αντίρροπη δύναμη, έδωσαν πολλές φορές το παρών σε διαδηλώσεις και δεν επέτρεψαν να τους στερηθούν ορισμένα πράγματα, όπως την πρόσβαση στην πληροφορία. Η αντιπολίτευση δεν κέρδισε στις εκλογές για χρόνια, αλλά εν τέλει παρέμεινε ενωμένη, ενώ οι δημοσιογράφοι επανέφεραν τις απαγορευμένες εφημερίδες τους διαδικτυακά». Η S.Z. τονίζει ακόμη πως, «στην Τουρκία, η νεολαία σήμερα είναι λιγότερο θρησκόληπτη από ό,τι στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια των χρόνων του Ερντογάν, λόγω και της αυξημένης ευημερίας, εμφανίστηκε μια φιλελεύθερη γενιά», η οποία αντιτίθεται στην κυβέρνηση.

Η σημερινή νέα γενιά στην Τουρκία είναι φιλελεύθερη και αντιτίθεται στην κυβέρνηση.Εικόνα: Erhan Demirtas/NurPhoto/picture alliance
Όπως αναφέρει και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, «η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει τους νέους από το να ψηφίσουν. Οι χειρότερες εκλογικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ εντοπίζονται στην εκλογική κοινωνική ομάδα όσων πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά και των φοιτητών. Μετά τον σεισμό, η κυβέρνηση έκλεισε τα πανεπιστήμια, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι σεισμόπληκτοι για λόγους κόστους. Έκτοτε, οι περισσότεροι από τους σπουδαστές επέστρεψαν στην κοινότητα καταγωγής τους, όπου είναι επίσης εγγεγραμμένοι ως ψηφοφόροι. Τώρα, όμως, τα πανεπιστήμια πρόκειται να ανοίξουν ξανά τον Απρίλιο. Έτσι πολλοί φοιτητές θα αποκλειστούν από τις εκλογές. Για πρακτικούς λόγους, είναι σχεδόν αδύνατο για όλους να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους για να ψηφίσουν», καταλήγει η F.A.Z.

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...