Η Μύκονος είναι μόνο η αρχή – Δείτε ποια άλλα νησιά θα απομονώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Μύκονος φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, καθώς μετά το… μίνι lockdown στο “Νησί των Ανέμων” αναμένεται να ακολουθήσουν παρόμοια μέτρα και σε άλλα νησιά που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με την Πάρο, τη Σαντορίνη και την Ίο να είναι μεταξύ των “επικίνδυνων” νησιών. Μεγάλη διασπορά εντοπίζεται επίσης στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επιβεβαίωσε ότι αρκετά νησιά βρίσκονται στο “πορτοκαλί” και τόνισε ότι πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και “λουκέτα” στα μαγαζιά που δεν τηρούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις με τη Μύκονο.

“Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες, εκεί έγινε το πρόβλημα με χίλια, δύο χιλιάδες άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε”, ανέφερε η κ. Παγώνη για τη Μύκονο, και πρότεινε “να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι, να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις ειδικών που κάνουν λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, αναγνώρισε ότι τα πράγματα είναι “πολύ δύσκολα” και επεσήμανε: “Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία, αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...