Η μυστηριώδης δήλωση Λαβρόφ που «δείχνει» πως τα… χειρότερα έρχονται στην Ουκρανία

Εντείνονται οι φόβοι στην Ουκρανία για νέα μεγάλη επίθεσης της Ρωσίας με αφορμή τον ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου.

Αυτούς τους φόβους ενισχύει η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ πως όσο περισσότερα όπλα μεγάλου βεληνεκούς παρέχει η Δύση στο καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερο πρέπει να το απομακρύνει από το ρωσικό έδαφος.

«Εάν επιδιώκουμε τώρα να μετακινήσουμε το πυροβολικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε μια απόσταση που δεν θα αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας, τότε όσο μεγαλύτερου βεληνεκούς όπλα παρέχονται στο καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερο θα πρέπει να το απομακρύνει από εδάφη που αποτελούν μέρος της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό δημοσιογράφο Ντμίτρι Κισέλεφ την Πέμπτη.

Ερωτηθείς για το ποιες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε ο Λαβρόφ είπε ότι η Μόσχα προχωρά από την αντικειμενική πραγματικότητα.

«Πρώτα απ’ όλα, από τις πραγματικότητες που κατοχυρώνονται στη νομοθεσία μας, στο Σύνταγμά μας. Τέσσερα νέα εδάφη – δύο λαϊκές δημοκρατίες, δύο περιφέρειες – εντάχθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Εδώ, κατά τη γνώμη μου, δεν προκύπτουν ερωτήματα», τόνισε.

«Το γεγονός ότι η Δύση δεν μπορεί να ηρεμήσει και, όπως στα διαβόητα παραμύθια, αναλώνεται όλο και περισσότερο στη γνωστή ουσία, κατά τη γνώμη μου, αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η κλιμάκωση της σύγκρουσης αυξάνεται σαν χιονοστιβάδα – «όλα ξεκίνησαν με [παραδόσεις] κάποιων κρανών για τον ουκρανικό στρατό, στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα φορητά όπλα, και τώρα ήδη μιλούν για αεροπλάνα.»

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ορκίζεται ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά ο Σολτς είναι επίσης γνωστός για την ικανότητά του να αλλάζει τη θέση του αρκετά γρήγορα», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....