Η «Μπάρμπαρα» με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα την κάνει την ζημιά της στην κυβέρνηση – Γιατί αγωνιούν στο Μαξίμου

Προκειμένου η «Μπάρμπαρα» να μην αποβεί μοιραία για την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα έστελναν μήνυμα στους πολίτες ότι έμαθαν από το περσινό φιάσκο στην Αττική οδό .

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για τις εκλογές το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η κακοκαιρία να μην επαναφέρει μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος στους ψηφοφόρους και αντίθετα να δείξει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου την συγκεκριμένη στιγμή επιχειρεί να κλείσει κάθε πληγή από την περυσινή κακοκαιρία καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε επενδύσει επικοινωνιακά στο ότι αυτή είναι πιο αποτελεσματική από τον ΣΥΡΙΖΑ στην διαχείριση των ακραίων καταστάσεων μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Έτσι και ενώ στην Αττική χθες είχε χιόνια μόνο στα βόρεια του νομού, το μήνυμα της Πολιτικής προστασίας για ελεγχόμενη μετακίνηση ήχησε στα κινητά των πολιτών τουλάχιστον για τρεις φορές. Παράλληλα το πρόστιμο των 80 ευρώ –που μειώνεται σε 40 ευρώ- σε όσους δεν είχαν αλυσίδες έστειλε χιλιάδες πολίτες στα βενζινάδικα και στα ειδικά καταστήματα για να τις προμηθευτούν.

Η όλη κατάσταση δημιούργησε πανικό στους πολίτες και οι περισσότεροι από αυτούς βρέθηκαν στα σούπερ μάρκετ να στοκάρουν τρόφιμα τουλάχιστον για μια εβδομάδα.

Παρά τον οποίο προγραμματισμό ωστόσο η χώρα για μια ακόμη φορά κόπηκε στα δύο για αρκετές ώρες τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Από χθες το βράδυ δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων ενώ το ίδιο είχε συμβεί και χθες το πρωί.

Δηλαδή για πολλοστή φορά και παρά τις διαβεβαιώσεις περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, οι αρχές δεν κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας σε συνθήκες χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα η χώρα να κοπεί ξανά στα δύο.

Όπως ήταν λογικό τα σχολεία έκλεισαν καθώς εκτός από την χιόνοπτωση και τα οποία προβλήματα υπάρχουν στους δρόμους πολλά από αυτά δεν θερμαίνονται ικανοποιητικά ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις δημόσιες υπηρεσίες.

Χθες το βράδυ πάντως πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς.

Πάντως η «Μπάρμπαρα» με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα την κάνει την ζημιά της στην κυβέρνηση καθώς για τον Φεβρουάριο οι επιδοτήσεις για το ρεύμα κατρακύλησαν και στο φυσικό αέριο κόπηκαν. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκρέκας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...