Η μετάλλαξη Όμικρον ενισχύει την ανοσία κατά της Δέλτα

Έρευνα νοτιοαφρικανών επιστημόνων δείχνει ότι η μόλυνση από τη μετάλλαξη Όμικρον ενισχύει την ανοσία έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Η μελέτη, η οποία δεν έχει αξιολογηθεί από ομότιμους, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί από την Όμικρον, κυρίως εκείνα που είχαν εμβολιαστεί, ανέπτυξαν ενισχυμένη ανοσία στη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στην έρευνα συμμετείχαν 33 εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα άτομα που είχαν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον στη Νότια Αφρική.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ασθενείς ανέπτυξαν 14 φορές περισσότερα αντισώματα απέναντι στην Όμικρον αλλά και σχεδόν 4 φορές περισσότερα αντισώματα απέναντι στην Δέλτα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες “η αύξηση της εξουδετέρωσης της μετάλλαξης Δέλτα σε άτομα που έχουν μολυνθεί με την Όμικρον μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα της Δέλτα να επαναμολύνει τα άτομα αυτά”.

Ο Alex Sigal, καθηγητής στο Africa Health Research Institute στη Νότια Αφρική, ανέφερε στο Twitter ότι αν η Όμικρον είναι λιγότερο παθογόνα, όπως μαρτυρούν τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική, “θα βοηθούσε στον εκτοπισμό της Δέλτα”.

Σύμφωνα με προηγούμενη νοτιοαφρικανική μελέτη, υπάρχει μειωμένος κίνδυνος νοσηλείας και σοβαρής νόσησης σε άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον σε σύγκριση με εκείνη της Δέλτα, αν και οι ερευνητές λένε ότι ένα μέρος αυτού οφείλεται πιθανώς στην υψηλή ανοσία του πληθυσμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...