Η μετάλλαξη «Όμικρον» ανατρέπει τα δεδομένα – Τι φοβάται η κυβέρνηση

Συναγερμός έχει σημάνει την κυβέρνηση από τους πρώτους διασωληνωμένους ασθενείς από την «Όμικρον» ενώ την ίδια στιγμή οι ειδικοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί να μιλήσουν για τον χρόνο σοβαρής και σταθερής αποκλιμάκωσης του νέου κύματος της πανδημίας.

Οι 4 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με τη νέα μετάλλαξη θεωρείται σοβαρή εξέλιξη που απαιτεί άμεση δράση.

Η κυβέρνηση εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά να κινητοποιείται στο θέμα των εμβολιασμών, όχι μόνο για την πρώτη αλλά και για την τρίτη δόση, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αν κάποιος δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος είναι ευάλωτος ακόμη και στην «Όμικρον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υπάρχουν ακόμη 870.000 πολίτες δικαιούχοι της τρίτης δόσης, σε σύνολο 5,8 εκατ. πολιτών, που δεν έχουν σπεύσει να την κάνουν.

«Όλοι ξέρουμε ότι η 3η δόση απέναντι στην “Όμικρον” δίνει μια πολύ ικανοποιητική κάλυψη απέναντι σε βαριά νόσηση, σε πολύ βαριά συμπτώματα», δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, κάνοντας εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό.

«Είναι πιθανό να δούμε και θανάτους από την “Όμικρον”», εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Παράλληλα τα στελέχη της κυβέρνησης λένε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας υπάρχει μια εύλογη πίεση στο ΕΣΥ το οποίο είναι ευάλωτο σε οποιαδήποτε νέα επίθεση του ιού.

Προβληματισμός υπάρχει και για τον αυξημένο αριθμό θανάτων τον τελευταίο μήνα, οι οποίοι πλέον αριθμούν περίπου 22.400 από την αρχή της πανδημίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Υγείας υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους ειδικούς για το ζήτημα. Η εκτίμηση είναι ότι ο αριθμός των θανάτων συνδέεται καταρχήν με το πολύ υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων, δεδομένου ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το 93% των ανθρώπινων απωλειών αφορούν σε συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή την τρίτη δόση.

Επίσης με το χρόνο που τα περιστατικά αυτά πηγαίνουν στα νοσοκομεία αλλά και με τα υποκείμενα νοσήματα που ενδεχομένως έχουν, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι συνδέεται… «προφανώς με κάποιες αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει μερική χαλάρωση των περιορισμών. Άλλωστε όλα τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί το τελευταίο διάστημα, στηρίζονται στην αισιόδοξη εκδοχή της σταδιακής αποκλιμάκωσης και τελικά της εξασθένισης της πανδημίας έως τον Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών οργανώνονται και προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να υπάρξει μια τελική γνωμοδότηση για το κατά πόσον τα 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση είναι συνταγματικά νόμιμα.

Παράλληλα οι πληροφορίες λένε ότι δημιουργείται ένα νέο κίνημα με όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση με αποτέλεσμα τα πιστοποιητικά τους στο τέλος του μήνα να είναι άκυρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....