Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει οδυνηρές συνέπειες της αποστολής όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι: Έλλειψη 800-900 χιλ. τόνων σιταριού λόγω των ρωσικών αντι-κυρώσεων

Την έλλειψη 800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού από το οποίο παρασκευάζεται το ψωμί και άλλα βασικά είδη διατροφής λόγω των αντι-κυρώσεων που επέβαλε η Ρωσία- και κατά της Ελλάδας- για την αποστολή όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι, παραδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υπουργός είπε ότι έχουμε έλλειμα «800-900 χιλιάδων τόνων μαλακού σιταριού», αυτό που δεν είπε είναι ότι όλες οι χώρες που λάχουν δεθεί τις ρωσικές αντι-κυρώσεις θα καταφύγουν σε αυτές τις αγορές για την προμήθεια μαλακού σιταριού με αποτέλεσμα η τιμή του ψωμιού και των άλλων προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας που βασίζεται στο μαλακό σιτάρι να εκτιναχθεί πάνω από το 50% της νυν τιμής, η οποία είναι ήδη 70% ακριβότερη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αυτό προφανώς δεν απασχολεί τον υπουργό ούτε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε και η Μαρία Αντουανέτα: «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι».

Εξίσου ανησυχητική είναι η κυβερνητική προσέγγιση και σε ότι αφορά το σπορέλαιο, το αραβοσιτέλαιο κλπ για τα οποία έχει επιβληθεί πλαφόν αγοράς τους στα σούπερ μάρκετ.

Απέδωσαν την έλλειψη όχι στις ρωσικές αντι-κυρώσεις στην Ελλάδα, αλλά στο ότι οι πολίτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης έχουν «στοκάρει» μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα.

Ποια λύση θα βρει η κυβέρνηση; Θα φυτέψει στον Έβρο… ηλιοτρόπια!

Ναι στα σοβαρά μας είπαν ότι θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη που οι ίδιοι προκάλεσαν φυτεύοντας ηλιοτρόπια σε μια περιορισμένη έκταση όπως είναι ο Έβρος, του οποίου οι καλλιέργειες χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για να αποδώσουν!

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....