Η Γερμανία προετοιμάζεται για μπλακάουτ

«Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το χειμώνα θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος», δηλώνει ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Πληθυσμού και Αντιμετώπισης Καταστροφών (BKK) Ραλφ Τίσλερ. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Welt am Sonntag τονίζει ότι τα μπλακάουτ θα είναι συντονισμένα, σε τοπικό επίπεδο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν οι διακοπές ρεύματος θα γίνονται για ώρες ή μέρες.

Κατά την εκτίμηση του επικεφαλής οι λόγοι για τα οργανωμένα μπλακάουτ δεν σχετίζονται μόνο με την έλλειψη ενεργειακής επάρκειας, αλλά και με συγκεκριμένες δράσεις προστασίας του δικτύου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Ραλ Τίσλερ αναφέρει επίσης ότι «ο κίνδυνος για μπλακάουτ αυξάνεται τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Από αυτό το διάστημα και πέρα θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος».

Εμφιαλωμένο νερό και κονσέρβες για 10 μέρες

Στη συνέντευξη ο Ραλφ Τίσλερ άσκησε κριτική στις γερμανικές αρχές, τονίζοντας ότι δεν είναι όλες προετοιμασμένες κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν μπλακάουτ. Ο πρόεδρος της BBK υπογραμμίζει ότι ενώ κάποιες υπηρεσίες και δήμοι είναι οργανωμένες υποδειγματικά με συγκεκριμένο σχέδιο και γεννήτριες, άλλες δεν είναι ακόμα έτοιμες να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις, όπως τις διακοπές ρεύματος.

Σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με τις προμήθειες, τις οποίες προτείνει στους πολίτες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Πληθυσμού, ο Ραλ Τίσλερ απαντά ότι «αφορά κυρίως νερό και κονσέρβες, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η διαβίωση ενός νοικοκυριού για δέκα ημέρες. Το βασικό μήνυμα όμως προς τους πολίτες είναι να προμηθευτούν όσα είναι απαραίτητα και να συνειδητοποιήσουν ότι σε καιρούς κρίσης δεν είναι πάντα διαθέσιμα όσα προϊόντα τους χρειάζονται».

Διαφωνεί η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων διαφωνεί ωστόσο με τις προειδοποιήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Πληθυσμού για μπλακάουτ το χειμώνα. Εκπρόσωπός της δηλώνει σε εφημερίδες του ομίλου Φούνκε ότι «η Γερμανία διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα δίκτυα ηλεκτροδότησης στον κόσμο. Υπάρχουν πολυάριθμοι μηχανισμοί και αποθέματα για τη σταθεροποίηση του δικτύου σε δύσκολες συνθήκες».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....