Η απολογία του Spiegel για τον Έβρο και η μυστηριώδης «Baidaa S.» – Μία δύσοσμη και ύποπτη υπόθεση αποκαλύπτει τα βρόμικα παιχνίδια των Γερμανών

Όσο πάει γίνεται και καλύτερη αυτή η ιστορία με την ομάδα των 38 μεταναστών που είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Ιούλιο σε τουρκική νησίδα στον Έβρο από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και έγινε αφορμή για αμέτρητα δημοσιεύματα εναντίον της χώρας μας επειδή η «ανάλγητη» Ελλάδα αδιαφόρησε και δεν τους διέσωσε.

Μάλιστα η άτυπη επικεφαλής της ομάδας, η οποία είχε αναλάβει το «πουσάρισμα» της μαϊμού ιστορίας στις ελληνικές αρχές και τα ΜΜΕ εκ μέρους της ομάδας αυτής, είχε πει και δύο βαρβάτα ψέματα: ότι ήταν εκεί μαζί με την 70 ετών γιαγιά της και ότι στη νησίδα είχε χάσει τη ζωή της ένα κοριτσάκι ονόματι «Μαρία» εξαιτίας της ελληνικής αδιαφορίας.

Έως τώρα ξέραμε ότι με αφορμή την υπόθεση αυτή, που αποδείχτηκε εντελώς αβάσιμη και παραλίγο να μπλέξει τη χώρα σε διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία, ήδη η ΜΚΟ HumanRights360, που είχε αναλάβει να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. για την ομάδα μεταναστών, έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση κονδυλίων προερχόμενων από χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Ξέραμε επίσης ότι το Spiegel είχε αποσύρει μέχρι νεωτέρας όλα τα επικριτικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα.

Το ένα νέο σε αυτή τη δύσοσμη και ύποπτη υπόθεση είναι ότι το γερμανικό ΜΜΕ δημοσίευσε μια εκτενή και πλήρως αναλυτική «απολογία» 4.000 λέξεων («Αποτέλεσμα της εις βάθος έρευνας και επεξεργασίας» την ονοματίζει), η οποία συντρίβει τους ισχυρισμούς που είχε αρχικά δημοσιεύσει υπό την καθοδήγηση της παραπάνω κυρίας, την οποία αναφέρει ως «Baidaa S. από τη Συρία», και της HumanRights360.

Κοινώς οι άνθρωποι ήταν πάνω σε τουρκική νησίδα, η «Baidaa S.» δεν είχε καμιά… γιαγιά μαζί της και, βεβαίως, καμιά «μικρή Μαρία» δεν πέθανε εκεί, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει ότι αυτό το παιδί υπήρξε καν.

Το άλλο νέο έχει επίσης ενδιαφέρον: Η «Baidaa S.», αφού με έναν μαγικό τρόπο βρέθηκε από την Ελλάδα στη Γερμανία, ασφαλής και ήδη παντρεμένη, αρνείται πλέον να ξαναμιλήσει στο Spiegel, που τόσο την είχε στηρίξει.

Κρίμα. Ίσως θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή η φοβερή και τρομερή πρόσφυγας πώς βρέθηκε στον Έβρο ενώ τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι πηγαινοερχόταν μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ενώ είχε κάνει και αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια με τοποθεσία το Ντουμπάι και τη Ράκα. Πραγματικά κρίμα…

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ