Ευθεία απειλή Ερντογάν κατά της Ελλάδας – Έντονη ανησυχία για τους πυραύλους Typhoon ενόψει εκλογών

Εκ νέου επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστήριξε πως η Αθήνα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, τον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

«Δεν μπορεί ούτε να εξηγηθεί, ούτε να γίνει αποδεκτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι λόγω του ανερχόμενου προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα που έκανε. Η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους», ανέφερε ο Ερντογάν. «Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για αεροπορικές παραβιάσεις. Η πραγματική Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, τη στιγμή που έχουν δημοσιευτεί νέα ντοκουμέντα για την προκλητική στάση τουρκικής ακταιωρού, με άμεση απάντηση από το ελληνικό Λιμενικό.

Η απειλή για τους πυραύλους
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πύραυλο «Typhoon», αλλά και τα υπόλοιπα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει η Τουρκία απειλώντας… πλαγίως. «Οταν λες “Τυφώνας”, πανικοβάλλονται. Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή έχει αυτονομία 560 χλμ, αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσεις στα 1000 χλμ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε. Τα UAV μας, τα SİHA, τα Akıncıs και πάνω απ’ όλα τα KIZILELMA μας, αυτά είναι σημαντικά. Ελπίζω να έρθει και το GÖKEY. Με όλα αυτά οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές».

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την αντίθεση. Αυτό κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Η βιομηχανία «άμυνας» είναι αυτό που την αποκαλούν. Παίρνουμε άδεια από αυτούς για να το κάνουμε αυτό; Θα τους αρέσει επίσης αυτό που κάνουμε. Εξάγουμε σοβαρά στην αμυντική βιομηχανία. Είμαστε σε καλή θέση και στις εξαγωγές», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....