Επιστολή στήριξης του Πούτιν στον Νίκο Αναστασιάδη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Την προσήλωση της Ρωσίας σε συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού εκφράζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, με την ευκαιρία της επετείου ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αύριο, Παρασκευή.

Στην επιστολή, την οποία παρέδωσε στον κ. Αναστασιάδη ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Λύση η οποία, όπως αναφέρει, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Περαιτέρω, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επισημαίνει ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εδράζονται διαχρονικά στη φιλία και στον αλληλοσεβασμό, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι η υφιστάμενη εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου θα αναπτυχθεί σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των λαών των δύο χωρών.

Τέλος, ο Ρώσος πρόεδρος εκφράζει την ιδιαίτερη του εκτίμηση προς τον Νίκο Αναστασιάδη για την προσωπική του συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εύχεται στον κυπριακό λαό συνεχή πρόοδο και ευημερία.

Αναστασιάδης-Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Ρωσία σε λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Τη θέση αρχή της Ρωσίας περί λύσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ είχε επαναλάβει και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώπιον του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, κατά τη συνάντηση που είχαν προ ημερών στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε κατόπιν της συνάντησης της 24ης Σεπτεμβρίου πως ενημέρωσε τον Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ως προς το Κυπριακό, ευχαριστώντας τον για τη στάση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο και την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

«Ήταν μία άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία, και να μεταφέρω τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

«Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας» σημείωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....