«Εξαπάτησε την Αμερική με τα lockdown, τα εμβόλια, την προέλευση του κορωνοϊού» – Ο Μασκ «τελειώνει» τον Φάουτσι

Ένα άρθρο του Newsweek από το 2021 ανέσυρε ο Ελόν Μασκ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην σκιά των αποκαλύψεων για την προέλευση του κορονοϊού που εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το συγκλονιστικό άρθρο-κατηγορώ που δημοσίευσε το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Newsweek, κατακεραυνώνει τον Άντονι Φάουτσι, τον αρχίατρο «μαύρο καβαλάρη»-«Χάροντα των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό».

Το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος το ανασύρει την δεδομένη στιγμή, δείχνει ότι εάν εκλεγούν οι ρεπουμπλικάνοι στις επόμενες εκλογές, είναι βέβαιο ότι το θέμα διαχείρισης της πανδημίας θα ανοίξει με κεντρικό κατηγορούμενο τον Φάουτσι. 

Το άρθρο υπογράφουν ο Martin Kulldorff, Ph.D., επιδημιολόγος, βιοστατολόγος και καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και ο Jay Bhattacharya, MD, Ph.D., Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.  Και οι δύο είναι ανώτεροι μελετητές στο νεοσύστατο Ινστιτούτο Brownstone.

Γράφουν οι δύο επιστήμονες:

Όταν χτύπησε η πανδημία, η Αμερική χρειαζόταν κάποιον να απευθυνθεί για συμβουλές. Τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό στράφηκαν φυσικά στον Δρ Άντονι Φάουτσι—τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, έναν αξιότιμο εργαστηριακό ανοσολόγο και έναν από τους εκλεκτούς συμβούλους του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον COVID. Δυστυχώς, ο Δρ. Fauci έκανε λάθος σε σοβαρά ζητήματα επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας. Η πραγματικότητα και οι επιστημονικές μελέτες τον έχουν διαψεύσει πλέον.

Τα βασικά ζητήματα:

Φυσική ανοσία. Προωθώντας την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, ο Δρ Φάουτσι αγνοεί την φυσικά αποκτηθείσα ανοσία μεταξύ των ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, από τους οποίους υπάρχουν περισσότερα από 45 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η φυσική ανοσία είναι ισχυρότερη και μεγαλύτερης διάρκειας από την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο … Σε μια μελέτη από το Ισραήλ, οι εμβολιασμένοι είχαν 27 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν συμπτωματικό COVID από τους μη εμβολιασμένους που είχαν αναρρώσει από προηγούμενη μόλυνση.

Γνωρίζουμε για τη φυσική ανοσία από τις ασθένειες τουλάχιστον από την Αθηναϊκή Πανώλη το 430 π.Χ. Οι πιλότοι, οι φορτηγατζήδες και οι ακτοπλοϊκοί το γνωρίζουν και οι νοσοκόμες το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε. Υπό τις εντολές του Fauci, τα νοσοκομεία απολύουν ηρωικές νοσοκόμες που ανέρρωσαν από τον COVID που προσβλήθηκαν ενώ φρόντιζαν ασθενείς. Με την ανώτερη ανοσία τους, μπορούν να φροντίσουν με ασφάλεια τους γηραιότερους και πιο ευάλωτους ασθενείς με ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο μετάδοσης από τους εμβολιασμένους.

Προστασία των ηλικιωμένων. Ενώ ο καθένας μπορεί να μολυνθεί, υπάρχει μεγαλύτερη από χίλιες φορές διαφορά στον κίνδυνο θνησιμότητας μεταξύ των ηλικιωμένων και των νέων. Μετά από περισσότερους από 700.000 αναφερόμενους θανάτους από COVID στην Αμερική, γνωρίζουμε τώρα ότι τα lockdown απέτυχαν να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους υψηλού κινδύνου. Όταν ήρθε αντιμέτωπος με την ιδέα της εστιασμένης προστασίας των ευάλωτων, ο Δρ Fauci παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδέα πώς να το πετύχει, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν αδύνατο. Αυτό μπορεί να είναι κατανοητό για έναν επιστήμονα εργαστηρίου, αλλά οι επιστήμονες της δημόσιας υγείας έχουν παρουσιάσει πολλές συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθούσαν, αν ο Fauci και άλλοι αξιωματούχοι δεν τις αγνοούσαν.

Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα για να ελαχιστοποιήσουμε τη θνησιμότητα από τον COVID; Οι τρέχουσες προσπάθειες εμβολιασμού θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προσέγγιση ατόμων άνω των 60 ετών που δεν έχουν αναρρώσει, ούτε έχουν εμβολιαστεί από τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων δυσπρόσιτων, λιγότερο εύπορων ατόμων σε αγροτικές περιοχές και στο κέντρο των πόλεων. Αντίθετα, ο Δρ. Fauci έχει προωθήσει υποχρεωτικότητα εμβολίων για παιδιά, φοιτητές και ενήλικες σε ηλικία εργασίας που είναι ήδη άνοσα – όλοι οι πληθυσμοί χαμηλού κινδύνου – προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στις αγορές εργασίας και παρεμποδίζοντας τη λειτουργία πολλών νοσοκομείων.

Κλείσιμο σχολείων. Τα σχολεία είναι σημαντικά σημεία μετάδοσης της γρίπης, αλλά όχι για τον COVID. Ενώ τα παιδιά μολύνονται, ο κίνδυνος θανάτου από COVID είναι μικρότερος, χαμηλότερος από τον ήδη χαμηλό κίνδυνο θανάτου από τη γρίπη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ανοιξιάτικου κύματος του 2020, η Σουηδία κράτησε ανοιχτά τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία για όλα τα 1,8 εκατομμύρια παιδιά της ηλικίας 1 έως 15 ετών, χωρίς μάσκες, τεστ ή κοινωνική απόσταση. Το αποτέλεσμα; Μηδενικοί θάνατοι από COVID μεταξύ παιδιών και κίνδυνος COVID για τους εκπαιδευτικούς χαμηλότερος από τον μέσο όρο άλλων επαγγελμάτων. Το φθινόπωρο του 2020, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά τους, με παρόμοια αποτελέσματα. Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές συνέπειες του κλεισίματος των σχολείων στα παιδιά, η υπεράσπιση του Δρ Fauci για το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να είναι το μοναδικό μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του.

Μάσκες. Το χρυσό πρότυπο της ιατρικής έρευνας είναι οι τυχαιοποιημένες δοκιμές και έχουν γίνει δύο, για τις μάσκες για ενήλικες για COVID. Για τα παιδιά, δεν υπάρχουν βάσιμες επιστημονικές αποδείξεις ότι οι μάσκες λειτουργούν. Μια μελέτη στη Δανία δεν βρήκε στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ κάλυψης και μη κάλυψης όταν επρόκειτο για μόλυνση από κορωνοϊό … Μία μελέτη στο Μπαγκλαντές, έδειξε ότι οι μάσκες μείωσαν τη μετάδοση μεταξύ 0% και 18%. Ως εκ τούτου, οι μάσκες είναι είτε μηδενικού είτε περιορισμένου οφέλους. Υπάρχουν πολλά πιο κρίσιμα μέτρα πανδημίας που θα μπορούσε να είχε δώσει έμφαση ο Δρ Fauci, όπως ο καλύτερος αερισμός στα σχολεία και η πρόσληψη προσωπικού γηροκομείου με φυσική ανοσία.

Ανίχνευση επαφών. Για ορισμένες μολυσματικές ασθένειες, όπως ο Έμπολα και η σύφιλη, η ανίχνευση επαφών είναι εξαιρετικά σημαντική. Για μια κοινώς κυκλοφορούσα ιογενή λοίμωξη όπως ο COVID, ήταν μια απελπιστική σπατάλη πολύτιμων πόρων δημόσιας υγείας που δεν σταμάτησε την ασθένεια.

Παράπλευρες βλάβες στη δημόσια υγεία. Μια θεμελιώδης αρχή της δημόσιας υγείας είναι ότι η υγεία είναι πολυδιάστατη. Ο έλεγχος μιας μεμονωμένης μολυσματικής νόσου δεν είναι συνώνυμος με την υγεία. Ως ανοσολόγος, ο Δρ. Fauci απέτυχε να εξετάσει και να σταθμίσει σωστά τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα είχαν τα lockdown στην ανίχνευση και τη θεραπεία του καρκίνου, στα αποτελέσματα καρδιαγγειακών παθήσεων, στη φροντίδα του διαβήτη, στα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία, στην ψυχική υγεία και στις υπερβολικές δόσεις οπιοειδών (για να αναφέρουμε μόνο μερικά). Οι Αμερικανοί θα ζήσουν – και θα πεθάνουν από – αυτή την παράπλευρη ζημιά για πολλά χρόνια ακόμα.

Σε ιδιωτικές συνομιλίες, οι περισσότεροι επιστήμονες συνάδελφοί μας συμφωνούν μαζί μας σε αυτά τα σημεία. Ενώ λίγοι έχουν μιλήσει, γιατί να μην το κάνουν περισσότεροι; Λοιπόν, κάποιοι προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Άλλοι σιώπησαν όταν είδαν συναδέλφους τους να συκοφαντούν και να συκοφαντούν στα μέσα ενημέρωσης ή να λογοκρίνονται από την Big Tech. Μερικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι που απαγορεύεται να αντικρούουν την επίσημη πολιτική. Πολλοί φοβούνται μήπως χάσουν θέσεις ή επιχορηγήσεις έρευνας, γνωρίζοντας ότι ο Δρ Fauci βρίσκεται στην κορυφή του μεγαλύτερου σωρού χρημάτων για την έρευνα για μολυσματικές νόσους στον κόσμο. Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν είναι ειδικοί σε εστίες μολυσματικών ασθενειών. Αν ήμασταν, ας πούμε, ογκολόγοι, φυσικοί ή βοτανολόγοι, πιθανότατα θα εμπιστευόμασταν και τον Δρ Fauci.

Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Διοικητές, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, πρόεδροι πανεπιστημίων, διοικητές νοσοκομείων και ηγέτες επιχειρήσεων μπορούν να συνεχίσουν να ακολουθούν τον Δρ Anthony Fauci ή να ανοίξουν τα μάτια τους.

Μετά από 700.000 και πλέον θανάτους από COVID και τις καταστροφικές συνέπειες των lockdown, είναι καιρός να επιστρέψουμε στις βασικές αρχές της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....