Εγκληματικό» το πώς πάνε να ανοίξουν τα σχολεία

Χωρίς προετοιμασία και με «μπούσουλα» την περυσινή… μή λειτουργία των σχολείων, την ώρα που είναι πρακτικά αδύνατο να επιτευχθεί «τείχος ανοσίας» πριν ανοίξουν τα σχολεία, ετοιμάζεται να ανοίξει τις αίθουσες στην εκπαιδευτική κοινότητα το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε σαφές από τις δηλώσεις που έκανε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη σύνεση και προσπάθεια. Δεν χρειαζόμαστε 1 εκατ. εμβολιασμούς, αλλά 1 εκατ. εμβολιασμένους, που σημαίνει 2 εκατ. εμβολιασμούς. Είναι τεράστια η δυσκολία» για να επιτευχθεί τείχος ανοσίας, είπε η κα Λινού.

«Τουλάχιστον, μέχρι τότε ας πάρει η Πολιτεία και οι πολίτες μέτρα προστασίας. Δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία -ιδιαίτερα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, που τα παιδιά δεν έχουν δυνατότητα να εμβολιαστούν, καθώς δεν υπάρχει αυτή την στιγμή εγκεκριμένο εμβόλιο για αυτές τις ηλικίες- χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών. Χωρίς να αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους. Χωρίς να έχει γίνει εκπαίδευση στους γονείς για το πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να φοράνε τη μάσκα. Χωρίς να γίνει αναζήτηση από τους δημάρχους για έστω και έναν χώρο σε κάθε δήμο, να πάνε τα μεγάλα τμήματα. Αυτό είναι εγκληματικό».

«Εκείνο που δεν συνειδητοποιεί το υπουργείο», συνέχισε η κα Λινού, «είναι ότι 1) έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό κορωνοϊό και 2) μπορεί να πήγαν σχετικά καλά τα πράγματα με τα μικρά παιδιά την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά παραπάνω από τη μισή τα σχολεία ήταν κλειστά. Δεν πήγαιναν τα παιδιά σχολείο για να κολλήσουν».

«Είναι τρομερό να μην παίρνουμε μέτρα. Και το ίδιο ισχύει για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ίδιο στους χώρους εργασίας. Πρέπει να ξανατεθεί το θέμα της τηλεργασίας», προσέθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...