Δραματική έκκληση ΠΟΥ για την Ευρώπη: Επαναφέρετε τις μάσκες για να μην έρθουν σκληρά μέτρα το φθινόπωρο

Ο εφιάλτης του κορονοϊού είναι εδώ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και ζήτησε έστω την επαναφορά της μάσκας αφού η υποπαραλλαγή BA.5 της Όμικρον σαρώνει στο νέο κύμα της Covid-19 στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «Οι χώρες πρέπει να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να επαναφέρουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας για να αποφύγουν την αναγκαιότητα λήψης αυστηρότερων μέτρων το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Χανς Κλούγκε καλεί τις χώρες της Ευρώπης να αναλάβουν δράση τώρα για να αποτρέψουν την επιβάρυνση των συστημάτων υγείας, καθώς η υποπαραλλαγή BA.5 της Ομικρον κερδίζει έδαφος.

Περί τα τρία εκατομμύρια νέα κρούσματα της Covid καταγράφηκαν στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, που αντιστοιχούν στο ήμισυ του συνόλου των κρουσμάτων παγκοσμίως. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία διπλασιάσθηκε κατά την ίδια περίοδο και 3.000 άνθρωποι καταλήγουν από την νόσο κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τον Χανς Κλούγκε.

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων … την ώρα που η κοινωνία λειτουργεί σχεδόν όπως πριν», είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση των πανδημικών σταθεροποιητών, όπως είναι η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, πριν από την έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων το φθινόπωρο, καθώς και την προώθηση της χρήσης μάσκας και του εξαερισμού.

Αυτά τα μέτρα σταθεροποίησης της πανδημίας θα πρέπει να εφαρμοσθούν τώρα για να αποφευχθούν αυστηρότερα μέτρα, προειδοποίησε. «Δεν πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη για την κήρυξη lockdown», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...