Δημοσκόπηση «κόλαφος» για την κυβέρνηση: Έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ήξεραν για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα (pics)

H συντριπτική πλειονότητα των πολιτών δηλώνει ότι η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα είχε παραδοθεί στην κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του tvxs.gr.

Συγκεκριμένα, το 61% τονίζει ότι η κυβέρνηση ήξερε. Ένα ακόμη 10% πιστεύει πως η μελέτη ήταν εις γνώση της κυβέρνησης πριν τη δημοσιοποίησή της και ελήφθησαν οι σχετικές πρωτοβουλίες. Τέλος ένα 15% υποστηρίζει τον ισχυρισμό περί κυβερνητικής άγνοιας και ένα 14% δηλώνει «άγνοια» για το τί ακριβώς έχει συμβεί.

Γράφημα Prorata

Με τις δύο τελευταίες θέσεις συμφωνούν κυρίως οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Συγκεκριμένα κατά 40% δηλώνουν πως η κυβέρνηση είχε άγνοια για την μελέτη, ενώ ένα 22% δηλώνει πως δεν γνωρίζει και δεν απαντά σχετικά με την υπόθεση. Το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ που υποστηρίζουν πως η μελέτη ήταν εις γνώση της κυβέρνησης και δεν ελήφθησαν τα αναγκαία μέτρα είναι μόλις 19%. Αντίθετα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό εκτοξεύεται στο 97% και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ ανέρχεται στο 60%. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 12% δηλώνουν πως η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη μελέτη και έλαβε τις σχετικές πρωτοβουλίες, σε ποσοστό 16% δηλώνουν πως η κυβέρνηση δεν γνώριζε για τη μελέτη και σε ποσοστό 12% δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν και δεν απαντούν για την υπόθεση.

Βάσει της ιδεολογικής τοποθέτησης, η πλειοψηφία όσων δηλώνουν Αριστεροί (91%), Κεντροαριστεροί (88%) και Κεντρώοι (68%) τάσσεται αναφανδόν υπέρ της άποψης πως η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη μελέτη αλλά δεν έλαβε τα μέτρα που θα έπρεπε. Στο χώρο της Κεντροδεξιάς και Δεξιάς οι απόψεις είναι μοιρασμένες αν και πάλι η πλειονότητα, έστω και με μικρότερα ποσοστά, υποστηρίζει την εν λόγω θέση (32% και 38% αντίστοιχα).

Γράφημα Prorata

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ