Δεν χρειάζονται πυρηνικά η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι το νέο όπλο της Δύσης

Ο στόχος της αποστολής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) είναι εξαιρετικά απλός: οι εξυπνότεροι και καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο ανταλλάσσουν απόψεις για το μέλλον του κόσμου.
Κατά την ορολογία του WEF, τα σχέδιά τους για πλήρη εποπτεία και τροποποίηση της συμπεριφοράς θα δημιουργήσουν ένα “βιώσιμο” μέλλον για την ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με ανάλυση του Gatestone Institute, όταν ο Sir Thomas More έγραψε την κοινωνικοπολιτική του σάτιρα για μια φανταστική νησιωτική κοινωνία στον Νέο Κόσμο, της έδωσε το κατασκευασμένο όνομα, Ουτοπία, που προέρχεται από τα ελληνικά και σημαίνει, “μη-τόπος”.
Αν και ο More έλεγε με χιούμορ στο κοινό του ότι η εξιδανικευμένη κοινότητά του δεν υπήρχε πουθενά, αιώνες κεντρικών σχεδιαστών που κυνηγούσαν τη φαντασίωση των ουτοπικών κοινωνιών απέτυχαν να καταλάβουν το αστείο.
Ακόμη χειρότερα, για κάθε ειρηνική θρησκευτική κοινότητα που επιδιώκει τον διαχωρισμό από τον σύγχρονο πολιτισμό, υπάρχει ένας πεινασμένος για εξουσία τύραννος που επιδιώκει να επιβάλει τη θέλησή του σε όλους τους άλλους.
Φαίνεται σαν να μην περνάει ούτε μια γενιά που κάποιος μεγαλομανής να μην ξεσηκώνεται για να διακηρύξει: “Αν ο κόσμος κάνει ακριβώς ό,τι απαιτώ, θα σας δώσω τον παράδεισο εδώ στη Γη”.
Συνήθως, οι ίδιοι αυτοί ναρκισσιστές μένουν στην ιστορία ως αλαζονικοί καραγκιόζηδες ή αιμοδιψείς τύραννοι – συχνά και τα δύο.

Η μεγάλη Επαναφορά

Σήμερα, ο Klaus Schwab παρουσιάζεται ως ηγέτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για να υποσχεθεί μια “Μεγάλη Επαναφορά” για την ανθρώπινη φυλή.
Οραματίζεται μια μελλοντική ουτοπία που επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογικής ακρίβειας, της συγκεντρωτικής διαχείρισης των πόρων της Γης, της προσεκτικής παρατήρησης των πολιτών, της συγχώνευσης της ανθρώπινης και της τεχνητής νοημοσύνης και της μονοπώλησης της κυβερνητικής εξουσίας από μια μικρή επαγγελματική τάξη με αναγνωρισμένες γνώσεις.
Παρόλο που το WEF έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια διοργανώνοντας συνέδρια, δημοσιεύοντας προτάσεις πολιτικής και συνδέοντας παγκόσμιους ηγέτες στη βιομηχανία, τις τράπεζες, την τεχνολογία των πληροφοριών, τη συλλογή πληροφοριών, τη στρατιωτική στρατηγική και την πολιτική, ο στόχος της αποστολής του είναι εξαιρετικά απλός: οι εξυπνότεροι και καλύτεροι άνθρωποι στον κόσμο θα πρέπει να κυβερνούν όλους τους άλλους, σύμφωνα με το Gatestone Institute.
Το WEF, βέβαια, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Τα θεμέλιά του υπάρχουν τουλάχιστον από την εποχή του Πλάτωνα, όταν πριν από δυόμισι χιλιετίες ο Έλληνας φιλόσοφος πρότεινε ότι η ιδανική πόλη-κράτος θα κυβερνιέται από “φιλοσόφους βασιλιάδες”.
Ακριβώς όπως ο Πλάτωνας εξέτασε τον κόσμο και κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι της δικής του κλίσης θα έπρεπε λογικά να κυβερνούν όλους τους άλλους, οι παγκόσμιες “ελίτ” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχουν καταλήξει σε μια εντυπωσιακά παρόμοια απόφαση.
Μακριά από το να προωθήσουν κάτι προωθητικό ή σύγχρονο, ο Schwab και οι ακόλουθοί του βαδίζουν στα χνάρια ενός αρχαίου Έλληνα.
Εδώ και μισό αιώνα, τα μέλη του WEF βρίσκονται σε μια προσπάθεια να επινοήσουν την τέλεια παγκόσμια κυβέρνηση χωρίς να έχουν λόγο οι ψηφοφόροι πληθυσμοί των δυτικών χωρών, και προς έκπληξη κανενός, οι ίδιοι αυτοί “φιλόσοφοι βασιλιάδες” έχουν διοριστεί για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση.

Συγκεντρωτικό το σύστημα

Όπως ισχύει για όλα σχεδόν τα οράματα της ουτοπίας, η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων του WEF θα είναι εντυπωσιακά συγκεντρωτική.
Οι “ειδικοί” για την κλιματική αλλαγή θα καθορίζουν τα είδη ενέργειας που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές.
Οι “ειδικοί” για την αειφορία θα καθορίζουν ποια τρόφιμα θα μπορούν να τρώνε οι άνθρωποι (τουλάχιστον οι μη “ελίτ”).
Οι “ειδικοί” στην παραπληροφόρηση θα καθορίζουν ποια είδη ειδήσεων και ποια πλευρά μιας συζήτησης μπορεί να γίνει γνωστή και να προωθηθεί.
Οι “ειδικοί” στην υγειονομική περίθαλψη θα καθορίσουν πόσες φορές πρέπει κάθε πολίτης να κάνει ενέσεις με ολοένα και νεότερα “εμβόλια”, αν οι πολίτες πρέπει να κρατούνται κλειδωμένοι “για το καλό τους” και αν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου για να αποδεικνύουν τη συνεχή συμμόρφωση.
Οι “ειδικοί” για τον εξτρεμισμό θα καθορίσουν ποια είδη λόγου είναι “επιβλαβή”.
Οι “ειδικοί” στον ρατσισμό θα καθορίζουν ποιες ομάδες της κοινωνίας έχουν άδικα “προνόμια”.
Οι “ειδικοί” στην ανισότητα θα καθορίσουν ποιανού η περιουσία πρέπει να αφαιρεθεί και ποιες ομάδες πρέπει να επιβραβεύει το κράτος.
“Ειδικοί” σε ό,τι απαιτεί το κράτος θα καθορίζουν ότι το κράτος ενεργεί λογικά σε κάθε βήμα του.
Ωστόσο, η ελευθερία της σκέψης, η ελευθερία του λόγου, τα ατομικά δικαιώματα και άλλες προσωπικές ελευθερίες θα σημαίνουν ελάχιστα σε ένα μέλλον που κατασκευάζει το WEF και το οποίο λειτουργεί με την εγκεκριμένη από τους φιλοσόφους-βασιλιάδες εμπειρογνωμοσύνη, σύμφωνα με το Gatestone Institute.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτραπεί στις ανάγκες, τις επιθυμίες ή τις ανησυχίες ενός ατόμου να εμποδίζουν το “γενικότερο καλό”.
Αυτό είναι το μονότονο όραμα της ουτοπίας του Schwab.

Η χρήση της τεχνολογίας

Εάν το WEF το πετύχει, θα το κάνει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να αποδυναμώσει, αντί να ενδυναμώσει, την ανθρώπινη φυλή.
Ήδη, οι άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με τους νέους όρους της μελλοντικής υποδούλωσής τους.
Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις όχι μόνο να παρακολουθούν το εισόδημα και το ιστορικό αγορών κάθε πολίτη σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να περιορίζουν το τι μπορεί να ξοδέψει ένα άτομο ανάλογα με τις κυβερνητικά καθορισμένες βαθμολογίες κοινωνικής πίστης, τις αντιληπτές παραβιάσεις του “κοινού καλού” ή ίσως την άδικη κατοχή “συστημικών προνομίων”.
Τα ψηφιακά διαβατήρια εμβολίων όχι μόνο θα παρέχουν καθολική παρακολούθηση των κινήσεων κάθε ατόμου, αλλά και θα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τις μελλοντικές υποχρεωτικές εντολές κατά τη διάρκεια κηρυγμένων “έκτακτων καταστάσεων υγείας”.
Τα προσωπικά αποτυπώματα άνθρακα που θα μετρούν την “ενοχή” κάθε ατόμου για τη λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή θα έχουν ως αποτέλεσμα την καταγραφή όλων όσων τρώει ένα άτομο και όπου πηγαίνει, ενώ θα “σπρώχνουν” συνεχώς κάθε πολίτη με ψηφιακές ανταμοιβές ή ποινές για να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του προς τα προτιμώμενα πρότυπα της κυβέρνησης.
Είναι αυτονόητο ότι όταν οποιαδήποτε κυβέρνηση διαθέτει τέτοιες παντοδύναμες εξουσίες, οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής θα επεκτείνονται, τα κηρυγμένα “επείγοντα περιστατικά υγείας” θα γίνονται όλο και περισσότερα και η κυβερνητική “ώθηση” θα γίνεται όλο και πιο παρεμβατική.

Δυστοπία και όχι… ουτοπία

Αν αυτό ακούγεται περισσότερο δυστοπικό παρά ουτοπικό και μοιάζει κάθε άλλο παρά με μια ανεπιθύμητη φυλακή που επιβλέπεται από ανεξέλεγκτους κυβερνητικούς πράκτορες, αυτό ακριβώς είναι.
Οι ζηλωτές του WEF δεν κρύβουν πια καν τις προθέσεις τους, καθώς ήδη έχουν φτάσει στο σημείο να προωθούν την κατασκευή “έξυπνων πόλεων” ή “πόλεων των δεκαπέντε λεπτών”, στις οποίες δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να μετεγκατασταθούν, να ζουν δίπλα-δίπλα σε μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων και να κινούνται μέσα από έναν συνεχή λαβύρινθο εισόδων και εξόδων, στον οποίο η πρόσβαση θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της επαλήθευσης και έγκρισης ψηφιακών ταυτοτήτων.
Στην ουσία, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πανοπτικόν που θα εφαρμόζει όλα τα παραπάνω προγράμματα επιτήρησης, ώστε να παρέχει στους μελλοντικούς κυβερνήτες απόλυτο έλεγχο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση πειθήνιας φυλάκισης.
Σύμφωνα με την ορολογία του WEF, τέτοια συστήματα πλήρους επιτήρησης και τροποποίησης της συμπεριφοράς θα δημιουργήσουν ένα “βιώσιμο” μέλλον για την ανθρωπότητα.
Χωρίς αμφιβολία, οι δεσμοφύλακες των φυλακών αισθάνονται περίπου το ίδιο όταν οι κατάδικοι κρατούνται πίσω από τα κάγκελα σε σειρές ασφαλισμένων κλουβιών.
Η διαφορά είναι ότι στην ουτοπία του WEF, δεν χρειάζεται να διαπράττεται κανένα έγκλημα για να αποκομίσει κανείς τις άδικες “ανταμοιβές” του Schwab.

Η αντίδραση

Τώρα, αν οι Δυτικοί έβλεπαν τι ακριβώς τους περιμένει, ίσως να πάθαιναν αποπληξία και να αντιστέκονταν στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων του WEF.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο πιο σημαντικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι αυτός που δεν συζητείται ποτέ ανοιχτά στον Τύπο: ο κρυφός πόλεμος για την πληροφόρηση.
Όταν επιτραπεί στους ανθρώπους να συζητούν ανοιχτά τις ιδέες τους στο δημόσιο χώρο (συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού χώρου των κοινωνικών μέσων και των ιστοσελίδων που είναι ελεύθερες από τις σκιώδεις απαγορεύσεις των μηχανών αναζήτησης), αυτή η “ελεύθερη αγορά ιδεών” θα πάει εκεί που θα την οδηγήσουν οι άνθρωποι που συζητούν αυτές τις ιδέες.
Για να επιβιώσουν οι κυβερνητικές “αφηγήσεις” όχι μόνο αλλά και για να κυριαρχήσουν σε κάθε διαφορετική άποψη, οι πλατφόρμες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση πρέπει να γέρνουν τη ζυγαριά της ελευθερίας του λόγου προς όφελός τους, γελοιοποιώντας, λογοκρίνοντας ή ποινικοποιώντας εντελώς τις σκέψεις και τα λόγια των αντιφρονούντων μυαλών.
Σε οποιαδήποτε άλλη αγορά, μια τέτοια εσκεμμένη παρέμβαση θα θεωρούνταν αντι-ανταγωνιστική συμπαιγνία κατά παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων, αλλά επειδή οι ακόλουθοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αντιμετωπίζουν την ανταγωνιστική ελευθερία του λόγου ως επικίνδυνη “παραπληροφόρηση”, η “ελεύθερη αγορά ιδεών” έχει μετατραπεί σε έναν ελεγχόμενο “ασφαλή χώρο” για τους φίλους της κυβέρνησης.

Τεχνητή νοημοσύνη

Τι συμβαίνει όταν η κυβερνητική αμφιθυμία απέναντι στην ελευθερία του λόγου συνδυάζεται με την ανήθικη τεχνοκρατική δύναμη πίσω από τα σχέδια του WEF για την παγκόσμια ουτοπία;
Όπως διακήρυξε πρόσφατα ο Herr Schwab στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής της Κυβέρνησης στο Ντουμπάι, όταν συζητούσε για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα chatbots και τις ψηφιακές ταυτότητες: “Όποιος κατέχει αυτές τις τεχνολογίες – με κάποιο τρόπο – θα είναι ο κυρίαρχος του κόσμου”.
Αν το WEF ελέγχει τον ψηφιακό κόσμο, τότε ουσιαστικά θα ελέγχει και τους ανθρώπους.
Κάποτε αποτελούσε υλικό επιστημονικής φαντασίας, οι τεχνοκράτες της WEF έχουν ακόμη και ένα σχέδιο για να “χακάρουν” το μυαλό των εργαζομένων παρακολουθώντας και αποκωδικοποιώντας τα εγκεφαλικά τους κύματα.
Η Google είναι στο πλευρό ενός τέτοιου ελέγχου της σκέψης: έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επεκτείνει ένα πρόγραμμα “pre-bunking” που αποσκοπεί στην “ανοσοποίηση” των ανθρώπων ενάντια σε ό,τι η Google θεωρεί ως “προπαγάνδα” ή “παραπληροφόρηση”, κατηχώντας τους ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου με τη δική της εγκεκριμένη προπαγάνδα.
Χειραγωγώντας τους χρήστες της Google χωρίς να το γνωρίζουν, ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης μπορεί να αποκρούσει τις ανταγωνιστικές ιδέες!
Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates αισθάνεται το ίδιο.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο αυτοαποκαλούμενος ειδικός στα εμβόλια υποστηρίζει ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά εργαλεία για την καταπολέμηση της “ψηφιακής παραπληροφόρησης” και της “πολιτικής πόλωσης”.
Αυτό έρχεται μετά την πρόσφατη ανακάλυψη ότι η Microsoft έχει ήδη χρησιμοποιήσει μια βρετανική δεξαμενή σκέψης, την Global Disinformation Index (GDI), για να βάλει κρυφά σε μαύρη λίστα συντηρητικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τις εμποδίσει να παράγουν διαφημιστικά έσοδα.
Το κακό;
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χρηματοδοτεί το έργο “παραπληροφόρησης” του GDI μέσω κονδυλίων των φορολογουμένων προς το National Endowment for Democracy και το δικό του Global Engagement Center, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο GDI πριν το GDI ξεπλύνει τις κακόγουστες διακρίσεις απόψεων στη Microsoft και σε άλλες εταιρείες πίσω από ένα λεπτό πέπλο “αντικειμενικότητας”.

Ο ρόλος των εταιρειών

Ακολουθώντας το μοντέλο του WEF για τη δημιουργία μιας πανίσχυρης εταιρικής σχέσης μεταξύ ιδιωτικής βιομηχανίας και κυβερνητικής εξουσίας, η Microsoft και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν βρει τρόπο να υπονομεύουν τη διαφωνία, βάζοντας τον οργανισμό τρίτου μέρους, GDI, να χαρακτηρίζει όλη αυτή την ομιλία ως “επιβλαβή παραπληροφόρηση” στον “Δυναμικό Κατάλογο Αποκλεισμού” του.
Ομοίως, τα δημόσια χρηματοδοτούμενα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε όλη τη Δύση – συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, του Καναδά, της Ελβετίας και του Βελγίου – συνεργάζονται για την “ανάπτυξη λύσεων με βάση το διαδίκτυο” για τη στόχευση “των σχολίων μίσους και της αυξανόμενης παραπληροφόρησης”.
Τι θα μπορούσε να πάει στραβά όταν οι ελεγχόμενοι από το κράτος θεσμοί συνεργάζονται για να ελέγξουν τη διάδοση των πληροφοριών;
Όπως κατέθεσε στο Κογκρέσο το πρώην στέλεχος του Twitter “Εμπιστοσύνη και Ασφάλεια” Yoel Roth, “η απεριόριστη ελευθερία του λόγου οδηγεί παραδόξως σε λιγότερο λόγο, όχι σε περισσότερο”.
Από αυτό το πρότυπο της οργουελιανής διγλωσσίας, η σαφής γραμμή που διαχωρίζει την προστασία της ελευθερίας του λόγου από την απόλυτη λογοκρισία είναι το αν ο ομιλητής διατυπώνει απόψεις που συμφωνούν με τον κυρίαρχο συνασπισμό του WEF των τιτάνων της Μεγάλης Τεχνολογίας και των κυβερνητικών αρχών ή όχι.
Στην ουτοπία του Schwab, δεν υπάρχει χώρος για πραγματικά ελεύθερο λόγο.
Τι συμβαίνει όταν η δουλειά της λογοκρισίας του κοινού ανατίθεται εξ ολοκλήρου στα ψηφιακά χέρια της τεχνητής νοημοσύνης;
Παρόλο που ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να αποτελέσει “υπαρξιακή απειλή” για την ανθρωπότητα, και παρόλο που πρωτοπόροι της τεχνολογίας, όπως ο πρώην επικεφαλής της Google, Eric Schmidt, παραδέχονται ότι τα υπολογιστικά συστήματα που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη θα πρέπει να θεωρούνται εξίσου ισχυρά με τα πυρηνικά όπλα, η βιασύνη προς την κατασκευασμένη με Τεχνητή Νοημοσύνη Ουτοπία προχωράει ολοταχώς.
Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει κάθε λογικό άνθρωπο.
Εξάλλου, οι γνωστικές προκαταλήψεις των “ελίτ” της Μεγάλης Τεχνολογίας, όπως ο Gates, ο Schmidt και άλλοι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταφραστούν σε ψηφιακές προκαταλήψεις για οποιαδήποτε τεχνητή νοημοσύνη.

Προάγγελος το ChatGPT

Το ChatGPT, ένα πρόγραμμα λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, έχει ήδη τρομάξει τους ανθρώπους με την ανοιχτή πολιτική του προκατάληψη.
Σε μια περίπτωση, η τεχνητή νοημοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση ενός ρατσιστικού χαρακτηρισμού είναι χειρότερη από το να αφήσει μια πόλη να καταστραφεί από μια πυρηνική βόμβα.
Σε μια άλλη περίπτωση, η ΤΝ δικαιολόγησε την καταστολή των ψηφοφόρων του Trump ως απαραίτητη για την “υπεράσπιση της δημοκρατίας” και την αποτροπή της εξάπλωσης του “επικίνδυνου λόγου”, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι “η ΤΝ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την καταστολή της ελευθερίας του λόγου” των υποστηρικτών του Biden.
Εν τω μεταξύ, μόλις κάποιοι πειραματιστές απέκτησαν πρόσβαση στο νέο chatbot της Microsoft με τεχνητή νοημοσύνη, ο συνθετικός εγκέφαλος άρχισε να απειλεί ανθρώπους.
Αυτά τα ανησυχητικά πρώτα σημάδια επιβεβαιώνουν την προειδοποίηση του Schmidt ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να θεωρείται εξίσου και εγγενώς επικίνδυνη με τις πυρηνικές βόμβες.
Ωστόσο, εκεί που ο ίδιος και άλλες παγκόσμιες “ελίτ” που συνδέονται με το WEF διαφέρουν από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο Σχέδιο Μανχάταν, είναι στη φαινομενικά επείγουσα επιθυμία τους να στρέψουν αυτά τα φοβερά όπλα τεχνητής νοημοσύνης απευθείας κατά των δυτικών λαών.
Προφανώς, αν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Schwab σκοπεύει να εγκαινιάσει μια ουτοπία με τεχνητή νοημοσύνη, όπου θα μπορεί να είναι ο “κύριος του κόσμου”, τότε δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα για τα ανθρώπινα όντα.
Με μια πολύ πραγματική έννοια, οι άνθρωποι δεν γίνονται τίποτα περισσότερο από “πράγματα” που πρέπει να μετρηθούν, να ανακατευτούν, να κατηγοριοποιηθούν, να επισημανθούν, να παρακολουθηθούν, να χειραγωγηθούν και να ελεγχθούν.
Δεν γίνονται τίποτα περισσότερο από γρανάζια στη μεγάλη υπερανθρωπιστική, τεχνοκρατική μηχανή του WEF – χρήσιμα για ένα διάστημα, ίσως, αλλά τελικά ένα βάρος για να ταΐσει και να στεγάσει κανείς και λογικά αναλώσιμα.
Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη σκέψη που χρειάζεται ο Schwab και να υποστηρίξει τις ιδέες που λατρεύει ο Schwab, τότε οι άνθρωποι είναι απλώς εμπόδιο.
Εάν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ αποκτήσει την συγκεντρωτική ουτοπία του, η “πραγμοποίηση” της ανθρώπινης φυλής θα είναι ένα γιγάντιο βήμα προς την ενδεχόμενη διάθεσή της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...