Δείτε τη στρατιωτική κατάσταση στα τρία βασικά πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας

Στον χάρτη που δημοσιεύεται παρακάτω απεικονίζεται η κατάσταση των μετώπων στην Ουκρανία, μετά τη συμπλήρωση 24 ωρών από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

Τα κόκκινα τόξα δείχνουν την αφετηρία των ρωσικών επιθέσεων και την κατεύθυνση της επέλασης εντός του ουκρανικού εδάφους.

Είναι σαφές πως το Κίεβο δέχεται επίθεση από τρεις κατευθύνσεις – βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να διασφαλίσουν έναν διάδρομο ο οποίος θα ενώνει όλες τις παράλιες περιοχές από την Οδησσό μέσω Χερσόνας προς Μαριούπολη μέσω της Κριμαίας.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις στον τομέα αυτόν, η πρώτη από την Κριμαία και η δεύτερη διά θαλάσσης προς την Οδησσό.

Καθίσταται σαφές πως οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να διασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο όλης της θαλάσσιας ζώνης από την Οδησσό έως τη Μαριούπολη κι έτσι να κλείσουν διά παντός την Αζοφική θάλασσα, η οποία θα είναι μια κλειστή πια περιοχή πλήρως ελεγχόμενη από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης και από άλλες τρεις κατευθύνσεις εξ Ανατολών, με στόχο τη διασφάλιση του ελέγχου των περιφερειών Λουχάνσκ και Ντονιέντσκ, τον έλεγχο της πόλης του Χάρκοβο και τον έλεγχο της πόλης Σούμι.

Οι υπόλοιπες κόκκινες κουκίδες που εμφανίζονται εντός του ουκρανικού εδάφους αποτελούν στρατιωτικούς στόχους στρατηγικής σημασίας, δηλαδή βάσεις αεράμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια, ισχυρά κέντρα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος, εγκαταστάσεις ραντάρ, εργοστάσια παραγωγής πολεμικού υλικού, εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και σημαντικά κέντρα διοίκησης, ενώ φαίνεται πως επλήγησαν από την αρχή όλα τα σημαντικά κέντρα λειτουργίας των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο παραπάνω χάρτης δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου της γαλλικής εφημερίδας «Libération».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ