Γλυκά Νερά: Το Βατερλό δημοσιογράφων, κάποιων συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και βουλευτών της ΝΔ

Του Βασίλη Σκουρή

Ο ….νόμος Παρασκευόπουλου που έφταιγε για το έγκλημα, οι χαμηλές ποινές που βγάζουν έξω τους δολοφόνους της Καρολάιν και τα πορτρέτα λατρείας στον πιλότο. Μια επιχείρηση εργαλειοποίησης που εκθέτει πολλούς μετά τη σύλληψη του πραγματικού δολοφόνου!

Η μεγάλη ανατροπή στα Γλυκά Νερά εκθέτει βαριά ουκ ολίγους δημοσιογράφους, ορισμένους (ελάχιστους ευτυχώς) συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εργαλειοποίησαν ένα έγκλημα για πάγιες ιδεοληψίες τους και κομματικές τους σκοπιμότητες!

Όλη η προεκλογική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας περί «νόμου και τάξης», που δέχεται ισχυρά πλήγματα προεκλογικά, μπήκε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου με αφορμή τις συζητήσεις και τις έρευνες που είχαν ξεκινήσει μετά από το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

-Έφταιγε, υποστήριζαν, ο νόμος Παρασκευόπουλου που έβγαζε έξω από τη φυλακή τους εγκληματίες που μετά δολοφονούν αθώους πολίτες μπαίνοντας στα σπίτια τους!

-Φταίνε οι χαμηλές ποινές που βγάζουν γρήγορα από τη φυλακή επικίνδυνους κακοπιστίας. Στο θέμα αυτό, μάλιστα, δεν μείναμε σε φιλιππικούς βουλευτών και γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων στα κανάλια. Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, με επικεφαλής τον υπουργό Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αυστηρότερες ποινές, παρότι μόλις πρόσφατα είχε αναθεωρήσει τον Ποινικό Κώδικα, με αυστηροποίηση των διατάξεών του!

-Μέσα ενημέρωσης κόντεψαν να καταδικάσουν ως ένοχο έναν αλλοδαπό κακοποιό που είχε συλληφθεί σε λεωφορείο στα σύνορα, επιχειρώντας να φύγει χωρίς χαρτιά στη χώρα του. Όταν προσήχθη και δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του για το συγκεκριμένο έγκλημα υπήρξε απόλυτη σιωπή.

-Γνωστοί αστέρες έφτιαχναν στις τηλεοράσεις δακρύβρεχτα πορτρέτα για τον πιλότο, παίζοντας όπως αποδεικνύεται το παιχνίδι ενός στυγερού δολοφόνου. Χωρίς φυσικά να έχουν καμιά τέτοια πρόθεση, αλλά απλώς για την τηλεθέαση-άλλωστε το δόγμα «με τραγούδια για τη φτώχεια και την ξενιτιά, ρετιρέ παίρνω στην Κηφισιά», που λένε στοίχοι και μουσική στο τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα.

Τώρα, μετά την μεγάλη ανατροπή στις έρευνες, μετά την αποκάλυψη του στυγερού δολοφόνου της νεαρής κοπέλας σε ένα από τα πιο απίστευτα και τραγικά εγκλήματα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα, μην περιμένετε καμιά συγγνώμη από όλους τους παραπάνω. Απλώς, η αφήγηση του δόγματος «νόμος και τάξη» αρχίζει να αντιμετωπίζει ρωγμές και η συζήτηση για την αντιμετώπιση του εγκλήματος –που έχει ΚΑΙ κοινωνικές αιτίες και που θα επανέλθει μετά την άρση της καραντίνας- πρέπει να γίνει χωρίς της ιδεοληψίες των συντηρητικών κύκλων. Μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, πρωτοστατούν και αναλυτές που αυτοανακηρύσσονται ή έχουν καταγραφεί ως … «εκσυγχρονιστές»!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...