Γερμανικός Τύπος: «Ο φόβος των Ελλήνων μπροστά στον Κρίστιαν Λίντνερ»

Το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND φιλοξενεί ανταπόκριση του Γκερτ Χέλερ από την Αθήνα με τίτλο «Ο φόβος των Ελλήνων μπροστά στον Κρίστιαν Λίντνερ». Το άρθρο σημειώνει: «Και τι δεν υπέστη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα: οι σκιτσογράφοι τον παρουσίαζαν ως δράκουλα, οι εφημερίδες τον παρουσίαζαν με φωτομοντάζ ως στρατιώτη των SS, οι διαδηλωτές του έστησαν μια συμβολική αγχόνη στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα. Ο διάδοχός του Κρίστιαν Λίντνερ δεν αντιμετωπίζεται με μίσος, αλλά με καχυποψία. Αυτό που δεν ξεχνιέται στην Ελλάδα είναι ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους, ο Λίντνερ κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι ήταν πολύ επιεικής με τους Έλληνες. Τότε, ο πολιτικός του FDP ζήτησε να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη. Αυτό ήταν και το σχέδιο του Σόιμπλε. Όμως απέτυχε λόγω της αντίρρησης της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Κκανείς δεν μιλά πια για Grexit. Όμως ο Λίντνερ θα έχει σημαντικό λόγο, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήσει τη μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας τους επόμενους μήνες. Η Ελλάδα θα ήθελε περισσότερη ευελιξία στους κανόνες για το έλλειμμα και τη χαλάρωση του ανώτατου ορίου του χρέους… Ο Λίντνερ, από την άλλη πλευρά, είναι υπέρμαχος μιας αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής όσον αφορά τους στόχους για το έλλειμμα και το χρέος. Ούτε και είναι υπέρμαχος των ευρωομολόγων, με άλλα λόγια μιας «αμοιβαιοποίησης του χρέους». Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είναι λιγότερο φιλοευρωπαίος και ακόμη πιο σκληρός από τον Σόιμπλε στη δημοσιονομική πειθαρχία, φοβάται η εφημερίδα της Αθήνας «Καθημερινή».

Και το άρθρο καταλήγει: «Ωστόσο μπορεί να μειωθεί το βάρος της Γερμανίας στην ΕΕ στη μετά τη Μέρκελ εποχή και χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία να αποκτήσουν μεγαλύτερη επιρροή. Η Ελλάδα είναι πιθανό να συμφωνήσει σε αυτό. Παρατηρητές αναμένουν ότι στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας θα αναπτυχθεί μια «συμμαχία του Νότου» από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Ο κοινός παρονομαστής αυτών των χωρών δεν είναι μόνο η γεωγραφική τους θέση στη νότια Ευρώπη. Είναι επίσης οι έξι χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα επίπεδα χρέους».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...