«Βόμβα»: Θα κλείσει και τρίτη τράπεζα, καταρρέει η παγκόσμια οικονομία

Προφητικός αποδεικνύεται ο Robert Kiyosaki, του οποίου οι ζοφερές προβλέψεις τείνουν να επαληθευτούν.
Ο πολυγραφότατος πολυεκατομμυριούχος ο οποίος τις προηγούμενες μέρες είχε επισημάνει ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης με δραματικές συνέπειες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τώρα εκτιμά πως θα μπει λουκέτο και σε άλλη τράπεζα, πέραν αυτών στην Silvergate και την Silicon Valley Bank.
Δύο μεγάλες τράπεζες έχουν καταρρεύσει. Έτοιμη να καταρρεύσει και τρίτη τράπεζα.
Αγοράστε τώρα χρυσά και ασημένια νομίσματα, που θα σημειώσουν μεγάλη άνοδο με την τρίτη κατάρρευση.
Όχι ETF. To 2008 προέβλεψα την κατάρρευση της Lehman λίγες μέρες πριν το λουκέτο, έγραψε στο Twitter ο γκουρού του personal finance.

Bank run, bail – in

Τις προηγούμενες μέρες ο προφήτης του χρηματοπιστωτικού Αρμαγεδδώνος είχε προβλέψει τρόπω τινά τις δραματικές εξελίξεις με το λουκέτο στην Silicon Valley Bank.
O προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι ζοφερές, καθώς αγγίζουν την… κατάρρευση, είχε επισημάνει.
«Η πτώση είναι πιθανό να επηρεάσει τις τράπεζες και τις αποταμιεύσεις, και ως εκ τούτου οι επενδυτές πρέπει να προετοιμαστούν για τις συνέπειες», εξήγησε.
«Η παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ακολουθεί bank run (δηλαδή μαζικές εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες);
Αναστολή αναλήψεων;
Έπεται bail-in (δηλαδή διάσωση με εξαΰλωση των επενδυτικών κεφαλαίων);
Δεν βγάζω χρήματα όταν αγοράζετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασημένια νομίσματα.
Θέλω απλά να προετοιμαστείτε γι’ αυτό που έρχεται.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα ασημένιο νόμισμα για περίπου 25 δολ.» επεσήμανε.

Έρχεται πείνα

Υπενθυμίζεται πως, με την παγκόσμια οικονομία να είναι αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του πληθωρισμού, ο συγγραφέας, τις προηγούμενες ημέρες, υποστήριξε ότι έρχεται ένα κραχ, ενώ παράλληλα συνέστησε στους πολίτες να προετοιμαστούν για την επερχόμενη οικονομική κρίσης, αγοράζοντας χρυσό, ασήμι ή Bitcoin.
O Kiyosaki είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», ενώ μια χρηματιστηριακή κατάρρευση, που είναι πολύ πιθανή, μπορεί να καταστήσει από δύσκολη έως ανέφικτη την αποπληρωμή των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και των συντάξεων.
«Έρχεται πείνα», είχε επισημάνει, η οποία θα οδηγήσει σε κοινωνικές αναταραχές…
Πέρα από τα παραπάνω, εν μέσω της πιθανής οικονομικής κρίσης, ο συγγραφέας κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για την εκτύπωση αυτού που ονόμασε «ψεύτικο χρήμα», ενώ σήμανε συναγερμό για ένα «γιγαντιαίο κραχ», το οποίο θα εκτοξεύσει την ανεργία, τις χρεοκοπίες και τις εξώσεις.

Το λουκέτο στην SVB

Υπενθυμίζεται πως «λουκέτο» μπήκε στις 10/3 στην Silicon Valley Bank (SVB) με εντολή του Υπουργείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της πολιτείας της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) της χώρας να αναλαμβάνει τα ηνία της τράπεζας για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πελατών.
Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η Αρχή, η FDIC δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara στην οποία περνούν πλέον οι εξασφαλισμένες καταθέσεις της SVB.
Οι καταθέσεις οι οποίες καλύπτονται από την εγγύηση της FDIC θα είναι προσβάσιμες στους καταθέτες έως την ερχόμενη Δευτέρα 13/3 το πρωί.
Η εγγύηση της FDIC καλύπτει καταθέσεις έως 250.000 δολαρίων ανά καταθέτη σε κάθε τραπεζικό ίδρυμα. Εκείνο το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί είναι τι θα συμβεί με καταθέσεις μεγαλύτερου ύψους ή με πιστωτικές γραμμές προς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την FDIC, οι μη εξασφαλισμένοι καταθέτες θα λάβουν σημαντικό μέρισμα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Επισημαίνεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου 2022, τα περιουσιακά στοιχεία της SVB άγγιζαν τα 209 δισεκ. δολ. και οι καταθέσεις τα 175,4 δισεκ. δολάρια.
Το σοκ ήρθε αφότου η τράπεζα απέτυχε να αντλήσει κεφάλαια μέσω ΑΜΚ και αναγκάστηκε να στραφεί στο ενδεχόμενο πώλησής της. Ωστόσο, την είδηση ακολούθησε ένα bank run και μία «ελεύθερη πτώση» στη μετοχή, με αποτέλεσμα το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...