Βόμβα από το Bloomberg: Ο Μπάιντεν οφείλει να πετάξει έξω την Τουρκία από την Δύση!

Με ένα άρθρο – φωτιά το οποίο μάλιστα υπογράφεται από το σύνολο της συντακτικής ομάδας του κορυφαίου οικονομικού μέσω του πλανήτη, του Bloomberg, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καλείται να αποκόψει πλήρως την Τουρκία από την Δύση, κάνοντας την αρχή από την ερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ!

Το άρθρο είναι πρωτοφανούς σκληρότητας. Το γεγονός μάλιστα ότι υπογράφεται ως Editorial του Bloomberg, και όχι ως μία απλή άποψη κάποιου συντάκτη, του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού δεν έχει υπάρξει ποτέ αντίστοιχο άρθρο, από φιλικό μάλιστα στους Δημοκρατικούς μέσο. Το άρθρο μάλιστα είναι τόσο καλά στοιχειοθετημένο και μετρημένο, που δίνει και τον οδικό χάρτη για την αποβολή της Τουρκίας από όλους τους δυτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ!

Τα κύρια σημεία του άρθρου σε μετάφραση:
Η Τουρκία από καιρό εγκατέλειψε τη Δύση. Ο πρόεδρος του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ευθυγραμμίσει τη χώρα του με έναν άξονα εξουσιών ανοιχτά εχθρικό προς τα δυτικά συμφέροντα: την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

Ωστόσο, ο Ερντογάν επιθυμεί επίσης την προστασία των στρατιωτικών συνεργασιών της Δύσης και της ένταξής του στις οικονομικές ενώσεις της. Θέλει η Τουρκία να παραμείνει εντός του ΝΑΤΟ, ακόμη και όταν αγοράζει οπλικά συστήματα που υπονομεύουν την ασφάλεια της συμμαχίας, ενώ εξαπολύει και προσβολές στους αρχηγούς των κρατών μελών. Ενωλ επιδιώκει «αμοιβαία εμπιστοσύνη» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή την απειλεί να την πλημμυρίσει με εκατομμύρια μετανάστες!

Η Δύση πρέπει να ανταποκριθεί αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ανοχή της για την τουρκική ασυδοσία τελειώνει. Το καλύτερο φόρουμ για να γίνει αυτό είναι το ΝΑΤΟ, όπου η υπομονή για τον Ερντογάν έχει ήδη εξαντληθεί. Η πρώτη σύνοδος της συμμαχίας μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα και προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 14 Ιουνίου.

Ο Ερντογάν έχει αναπτύξει χυδαία ρητορική εναντίον των ΗΠΑ. Αυτή η εχθρότητα αντιμετωπίστηκε με ανοχή από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα που ο Μπάιντεν είπε ότι θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στο διεθνές πεδίο, πρέπει να καταστήσει σαφές στον Ερντογάν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά την Δύση.

Η Τουρκία ήδη δοκιμάζει τις αντοχές της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, οξύνοντας τη ρητορική της. Ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu κατηγόρησε ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι διέταξαν μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του Ερντογάν και ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη ήταν ενθουσιώδης στην υποστήριξή της. Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τις προηγούμενες κατηγορίες, μερικές από τις οποίες είχαν διατυπωθεί από τον ίδιο τον Ερντογάν, ότι δήθεν οι ΗΠΑ είχαν συμμαχήσει με τους συνωμότες του πραξικοπήματος.

Στην πραγματικότητα, ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος κατά τη στιγμή της απόπειρας πραξικοπήματος και πέταξε στην Τουρκία για να διαβεβαιώσει τον Ερντογάν για αμερικανική υποστήριξη. Αν και η Άγκυρα διεξήγαγε διεξοδικές έρευνες για τα γεγονότα και συνέλαβε χιλιάδες άτομα, δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία ότι οι ΗΠΑ ή η Ευρώπη συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο Στο πραξικόπημα. Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν σκέφτηκε να άρει τις κατηγορίες του υπουργού του, πολύ λιγότερο να τον τιμωρήσει ή έστω να πάρει ο ίδιος αποστάσεις.

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει παραβλέψει τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της κατά της απόκτησης ρωσικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων και στην πραγματικότητα προτίθεται να αγοράσει ακόμη περισσότερα. Έχει επιτείνει τις διαφορές με μέλη της συμμαχίας όπως η Ελλάδα (σχετικά με την εξερεύνηση υδρογονανθράκων) και η Γαλλία (σχετικά με τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης). Πιο πρόσφατα, χρησιμοποίησε την ιδιότητα του μέλους για να προωθήσει την ατζέντα της Μόσχας, επιμένοντας ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να μειώσει την κριτική του για τη Λευκορωσία για την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους και την σύλληψη ενός αντιφρονούντος επί του σκάφους.

Ο ιδρυτικός χάρτης του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει την αποβολή των μελών, αλλά στην Τουρκία μπορεί να διαμηνυθεί με διάφορους τρόπους ότι δεν είναι πλέον επιθυμητή ως μέλος. Ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν να μειώσουμε το αποτύπωμα της συμμαχίας στο τουρκικό έδαφος, ξεκινώντας με την απόσυρση πυρηνικών όπλων και άλλων στρατηγικών πόρων. Η συμμαχία μπορεί επίσης να συντονίσει ποινικά μέτρα κατά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των πωλήσεων όπλων και των οικονομικών κυρώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπογραμμίσει το μήνυμα επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει την πρόθεση να αναζωογονήσει τις μακροχρόνιες συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας. Η Τουρκία από καιρό εγκαταλείψει τη Δύση. Ο πρόεδρος του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ευθυγραμμίσει την πορεία του με έναν εχθρικό «άξονα» την Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...