«Βόμβα» από Τουρκία: Πιθανή η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ σε πέντε με έξι μήνες

Πιθανή χαρακτήρισε την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του κόμματος Vatan (Πατρίδα) Ethem Sancak, αναφέροντας πως τα γεγονότα είναι αυτά που εξωθούν την Τουρκία σε μια τέτοια κίνηση.
Σε δηλώσεις του ο Sancak, ο οποίος θεωρείται πως βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Erdogan, έκανε λόγο για προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας.
«Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να εξετάσουμε τέτοια βήματα.
Το ΝΑΤΟ μας ωθεί να το κάνουμε με τις προκλήσεις του.
Επιδιώκουν να μας αντιπαραβάλουν με τη γείτονά μας Ελλάδα.
Η Τουρκία θα φύγει από το ΝΑΤΟ σε πέντε με έξι μήνες.
Προσπαθούν να μας σύρουν στη δίνη της Μέσης Ανατολής.
Επίσης, βλέπετε τις ενέργειες κατά του Κορανίου σε Σουηδία και Ολλανδία» υποστήριξε ο Sancak μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Aydinlik.

Κατά των ΗΠΑ, υπέρ της Ρωσίας οι Τούρκοι

Μάλιστα ο Sancak επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως το 80% των Τούρκων υποστηρίζει πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που ασκεί την πιο εχθρική και καταστροφική πολιτική έναντι της δημοκρατίας».
«Ο τουρκικός λαός δείχνει τον τελευταίο καιρό συμπάθεια για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Putin» υποστήριξε ο Sancak.
Υπενθυμίζεται πως στις 19 Ιανουαρίου το κόμμα Πατρίδα ανακοίνωσε την έναρξη μιας εθνικής εκστρατείας με κύριο αίτημα την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο τουρκικό έδαφος και την ανάκληση της σύμβασης της αγοράς των F-16.

Μπλόκο Τουρκίας σε ένταξη Σουηδίας, Φινλανδίας

Οι δύσκολες σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ αποδεικνύονται και από τις απειλές του Erdogan να μπλοκάρει – προς ώρα τουλάχιστον – την ενταξιακή διαδικασία της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Οι απειλές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει επ’αόριστον αναβολή στις διαπραγματεύσεις.
«Κατόπιν αιτήματός μας, ο τριμερής μηχανισμός μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας ακυρώθηκε επ’ αόριστον» ανέφερε τουρκική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.
Το κάψιμο του Κορανίου σε Σουηδία και Ολλανδία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, η οποία ήδη κατηγορεί τη Σουηδία ότι δεν εφαρμόζει τη μεταξύ τους συμφωνία για την έκδοση Κούρδων, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Μέσα σε αυτή τη γενικευμένη αναταραχή, συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο μάλιστα θα συζητήσει για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Είναι η πρώτη συνεδρίαση για το 2023 και μετά από μια διακοπή δύο μηνών
Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα, «εκτιμάται ότι θα εξεταστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας όπως και «προκλήσεις» της Ελλάδας στο Αιγαίο
«Στο πλαίσιο αυτό, στη σύσκεψη θα αξιολογηθούν και οι εξελίξεις στο Αιγαίο, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια και προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται φυσικά τα όσα συνέβησαν στη διαδήλωση στη Σουηδία όπου ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Hard Course, Rasmus Paloudan, έκαψε το κοράνι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την τουρκική πρεσβεία, προκαλώντας οργή στην Τουρκία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...