Βατικανό: «Σενάριο» συνωμοσίας γύρω από τον πάπα με… στόχο την παραίτησή του

Ένα σενάριο από άλλες εποχές εξυφαίνεται στο Βατικανό, με στόχο τον πάπα Φραγκίσκο, που προβλέπει ότι θα ασκηθεί τόσο έντονη πίεση εναντίον του από τους συντηρητικούς ώστε δεν θα έχει άλλη επιλογή από την παραίτηση.

Μάλιστα, η συνωμοσία για να υποχρεωθεί σε παραίτηση ο πάπας ετέθη σε στάδιο υλοποίησης αμέσως μετά τον θάνατο του προκατόχου του, του επίτιμου πάπα Βενέδικτου XVI, στις 31 Δεκεμβρίου.

Παρόλο που ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει ότι θα παραιτείτο αν επιδεινωνόταν η κατάσταση της υγείας του, κάτι τέτοιο δεν ήταν αναμενόμενο ενόσω ήταν εν ζωή ο Βενέδικτος ώστε να αποφευχθεί μία άνευ προηγουμένου κατάσταση με την ταυτόχρονη παρουσία στο Βατικανό τριών ατόμων με τον τίτλο του πάπα, σύμφωνα με την Telegraph.

Καρδινάλιος που μίλησε στην ιταλική La Stampa, ανέφερε ότι πλέον η συντηρητική παράταξη στο Βατικανό είναι έτοιμη να κινηθεί εναντίον του «κομμουνιστή» πάπα Φραγκίσκου.

«Το μυστικό πλάνο θα λειτουργήσει με διάφορους άξονες και σε διάφορες φάσεις, αλλά θα έχει ένα στόχο- να βρεθεί ο ποντίφικας κάτω από τέτοια πίεση που θα υποχρεωθεί να παραιτηθεί», ανέφερε στην ιταλική εφημερίδα ο καρδινάλιος, προσθέτοντας: «Οι αντίπαλοι του Φραγκίσκου γνωρίζουν ότι αυτή την στιγμή αποτελούν την μειοψηφία, ότι θα χρειαστούν χρόνο για να εξασφαλίσουν συναίνεση για να εξασθενήσει η θέση του».

Ο καρδινάλιος ανέφερε ακόμα ότι η εκστρατεία στοχεύει «στην προοδευτική εξασθένιση του Αγίου Πατέρα και των επιλογών του, ώστε να προκληθεί μεγάλη δυσαρέσκεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του».

Ο Φραγκίσκος έγινε ποντίφικας το 2013 μετά την παραίτηση του υπερσυντηρητικού αντιπάλου του, Βενέδικτου.

Η ανάληψη του παπικού θρόνου από τον Φραγκίσκο σηματοδότησε μία καθοριστική αλλαγή στην καθολική εκκλησία, με την κριτική που άσκησε στον καπιταλισμό και την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και των αμβλώσεων.

Ο ρόλος του «Τζορτζ Κλούνεϊ»
Η La Stampa γράφει ότι κάποιοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι του Βατικανού θα ασκήσουν ανοιχτή κριτική στον πάπα, ενώ άλλοι θα λειτουργούν «στο παρασκήνιο».

Μία προσωπικότητα-κλειδί στην συνωμοσία με στόχο τον Φραγκίσκο είναι ο καρδινάλιος Γκέοργκ Γκάνσβαϊν, ο οποίος επί 19 χρόνια ήταν προσωπικός γραμματέας του πάπα Βενέδικτου και είχε το προσωνύμιο «Τζορτζ Κλούνεϊ της Αγίας Έδρας», λόγω του παρουσιαστικού του.

Στην αυτοβιογραφία του, ο 66χρονος καρδινάλιος Γκάνσβαϊν δεν έκρυψε ότι ουδέποτε υπήρξε «κλίμα εμπιστοσύνης» με τον πάπα Φραγκίσκο και έγραψε ότι «έμεινε σοκαρισμένος και άφωνος» όταν έχασε την θέση του στην Αγία Έδρα, το 2020.

Άλλα μέλη της ομάδας των υπερσυντηρητικών αντιπάλων του Φραγκίσκου είναι ο Αμερικανός καρδινάλιος Ρέιμοντ Μπούρκε και ο Γκέρχαρντ Λούντβιγκ Μίλερ, που διετέλεσε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Βενέδικτου.

Στην κηδεία του Βενέδικτου, ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε με αναπηρικό καροτσάκι και έμεινε όρθιος με τη βοήθεια μπαστουνιού, ενώ στη ομιλία του δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του Βενέδικτου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...