Αυτό είναι τo σχέδιο Πούτιν για το 2023

Το σχέδιο Putin του ρώσου Προέδρου για τον χειμώνα 2022 με 2023 αρχίζει να μορφοποιείται.
Η Ρωσία θα επιμείνει ξεκάθαρα στην οριοθέτηση των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία, Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson και θα επιδιώξει να κερδίσει και εδάφη ειδικά στο Donetsk όπου ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις το 58% των εδαφών.
Δεν θα χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, μπορεί να χρησιμοποιείται ως φόβητρο, ως πίεση στην Δύση αλλά η Ρωσία δεν σχεδιάζει οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών τακτικών όπλων…

Ωστόσο το σχέδιο Putin έχει τους εξής άξονες

1)Στο στρατιωτικό μέτωπο, η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει κατακτήσει.
Ήδη απέστειλε 80.000 νέους στρατιώτες που συγκεντρώθηκαν από την επιστράτευση που ολοκληρώθηκε την 1η Νοεμβρίου 2022.
Το σχέδιο της Ρωσίας είναι να κρατήσει ή και να αυξήσει τα εδάφη που κατέχει αφού σε διάφορες περιοχές οι ρωσικές δυνάμεις καταλαμβάνουν εδάφη.

2)Ο Putin θέλει να χρησιμοποιήσει τον βαρύ χειμώνα στην Ουκρανία ώστε να ασκήσει πίεση στον Zelensky στον Ουκρανό Πρόεδρο και να ξεσηκώσει τον Ουκρανικό λαό κατά των καταστροφικών σχεδιασμών του Ουκρανού Προέδρου.
Τα συνεχή χτυπήματα στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας σε αυτό αποσκοπούν.
Ήδη το 49% με 50% του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει καταστραφεί, η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι.
Εσχάτως οι ρώσοι χτυπούν και τις υποδομές νερού, δεν είναι τυχαίο ότι από τις πυραυλικές επιθέσεις, το Κίεβο η πρωτεύουσα της Ουκρανίας σε ποσοστό έως 40% έμεινε χωρίς νερό ή 340.000 διαμερίσματα.

3)Ο Putin θέλει να χρησιμοποιήσει τον χειμώνα ώστε να ασκήσει πίεση και στην Δύση ειδικά στην Ευρώπη, αφού η ενεργειακή κρίση μπορεί να ενταθεί και οι κοινωνίες να ξεσηκωθούν εναντίον των κυβερνήσεων τους και έτσι… η υποστήριξη κατά της Ουκρανίας να καταρρεύσει…
Μπορεί στην Ευρώπη να δηλώνουν προετοιμασμένοι αλλά η προετοιμασία είναι σχετική.
Εάν ο χειμώνας είναι ήπιος τότε ναι η Ευρώπη θα τα καταφέρει, εάν όμως ο χειμώνας είναι βαρύς… θα υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις.
Ήδη πρόσφατα υπήρξαν διαδηλώσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης κατά των κυρώσεων στην Ρωσία.

4)Ακόμη και ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του προς τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky ο οποίος είναι ο διεθνής ζητιάνος, ζητάει όπλα και χρήματα άπληστα και ο Biden χρειάστηκε να του βάλλει φρένο στις συνεχείς αξιώσεις του…
Μάλιστα κάποια στιγμή ο Biden έχοντας χάσει την ψυχραιμία του ανέφερε στον Zelensky «δείξε λίγο ευγνωμοσύνη».
«Ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονταν σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία, τόνισε ο Biden υψώνοντας τη φωνή του και ο Ζελένσκι μπορούσε δείξτε λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη».
Οι ΗΠΑ έως σήμερα έχουν χορηγήσει 18,5 δισεκ. δολάρια σε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία… και όπως γλαφυρά αναφέρουν ορισμένοι, ο Biden ήταν τόσο θυμωμένος που έστειλε στον Zelensky περισσότερα δισεκ. δολάρια.

5)Η αναμενόμενη νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις 8 Νοεμβρίου 2022 στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, θα περιορίσουν τις κινήσεις Biden στο Ουκρανικό αφού οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν έλεγχο για τα χρήματα και τα οπλικά συστήματα που παραδίδονται στην Ουκρανία…
Εάν οι αμερικανοί περιορίσουν την υποστήριξη στην Ουκρανία, το καθεστώς Zelensky αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει και η Δύση εύκολα ξεχνάει…

6)Η Ρωσία επίσης έχει θέσει ως στόχο να αποδυναμώσει τον Zelensky τον ουκρανό Πρόεδρο, αφού η κατάρρευση των υποδομών ενέργειας και νερού μπορεί να οδηγήσει τους Ουκρανούς πολίτες σε διαμαρτυρίες κατά των πολιτικών και τακτικών του Zelensky.

Η Ουκρανία βυθίζεται στο σκοτάδι…

Η Ουκρανία συνεχίζει να βυθίζεται στο σκοτάδι.
Από τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου, δεκάδες ρωσικοί πύραυλοι και μη επανδρωμένα drones έχουν πλήξει εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών σε όλη την Ουκρανία.
Οι τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα χαρακτηρίστηκαν «καταστροφικές» σε έκτακτη συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης στο Κίεβο.
Το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, σχεδόν κατέρρευσε.
Μέχρι στιγμής, περισσότερες από σαράντα βασικές εγκαταστάσεις των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν χτυπηθεί, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων εγκαταστάσεων όπως το DneproGES, το Yuzhno Dniester HPP, το Kanevskaya και το Kremenchug HPP.

Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι 18 στόχοι χτυπήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, ενώ «οι δυνάμεις Αεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 44 από τους 50 πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο έδαφος της Ουκρανίας.
Δεν είναι σαφές πώς οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν 18 εγκαταστάσεις με 6 πυραύλους… και η προπαγάνδα έχει όρια….

Χωρίς νερό

Λόγω ζημιών στην ενεργειακή υποδομή στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, περίπου το 40% των κατοίκων παραμένει χωρίς παροχή νερού και τουλάχιστον 350 χιλιάδες διαμερίσματα στην πόλη έμειναν χωρίς ρεύμα,

Στόχος οι υποδομές στο Κίβεο

Ένα από τα χτυπήματα έπληξε τον ΥΗΕ Kanevskaya στην περιοχή Cherkasy.
Ο HPP χρησιμοποιήθηκε για την αντιστάθμιση της έλλειψης ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου, καθώς και για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα ανατολικά της χώρας μέσω του HPP Kremenchug στην πόλη Svetlovodsk στην περιοχή Kirovograd, η οποία επίσης βομβαρδίστηκε.
Οι βομβαρδισμοί στους σταθμούς μείωσαν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις βιομηχανικές περιοχές στις περιοχές Krivoy Rog, Cherkasy, Poltava και εν μέρει στο Kharkiv.

Έκρηξη σημειώθηκε στο DneproGES στην περιοχή Zaporozhie, που είναι ο μεγαλύτερος υδροηλεκτρικός σταθμός της Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα χτυπήματα έπληξε τον υποσταθμό Pravoberezhnaya 330 kV που συνδέεται με το DneproGES.
Ο HPP Novodnistrovskaya στην περιοχή της Οδησσού χτυπήθηκε επίσης.
Αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Lviv CHPP στο Lviv.
Ο HPP-1 του Dniester χτυπήθηκε στην περιοχή Chernivtsi, είναι το πιο μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στον καταρράκτη Dnister.
Είναι μια από τις κύριες πηγές ενέργειας στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αποκαταστήσει τις ζημιές στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι περισσότεροι υποσταθμοί ισχύος 330 kW έχουν ήδη καταστραφεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν ήδη τους σταθμούς 750 kW που λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικούς σταθμούς της Ουκρανίας.
Ωστόσο, αυτοί οι σταθμοί είναι σχεδόν άχρηστοι χωρίς τους απαραίτητους μετασχηματιστές που ήδη στοχοποιούνται τακτικά από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ενεργειακής κατάρρευσης και το επόμενο κύμα πυραυλικών επιθέσεων μπορεί τελικά να βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι.

Η απάντηση των Ρώσων για την επίθεση στην Σεβαστούπολη

Το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, η πόλη της Σεβαστούπολης στην Κριμαία δέχθηκε μεγάλη επίθεση από Ουκρανικά drones.
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση από ένα σμήνος drones σε ρωσική πόλη από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Συνολικά 9 UAV και 7 βρετανικά μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) στόχευσαν πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά σκάφη.
Η επιχείρηση συντονίστηκε από το αμερικανικής κατασκευής αναγνωριστικό UAV RQ-4B Global Hawk, το οποίο κάνει κύκλους πάνω από τα ουδέτερα ύδατα στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κριμαία.

Τα πολεμικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και τα συστήματα αεράμυνας στη Σεβαστούπολη κατάφεραν να καταστρέψουν πολλούς στόχους.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, το κύτος του ναρκαλιευτικού Ivan Golubets υπέστη διάτρηση αλλά το πλοίο επιπλέει και η φρεγάτα Admiral Makarov υπέστη μικρές ζημιές από σκάγια στο κύτος της και το σύστημα ραντάρ της απενεργοποιήθηκε.

Τα πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που δέχθηκαν την επίθεση συμμετέχουν στην ασφάλεια του «διαδρόμου των σιτηρών» στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας.

Ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας παρέλαβαν τα συντρίμμια των θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πραγματοποίησαν εξέταση.
Η ανάλυση των μονάδων πλοήγησης επέτρεψε να διαπιστωθεί ότι τα USV κατευθύνονταν από την Οδησσό μέσω του «διαδρόμου σιτηρών» προς την ακτή της Κριμαίας.
Το ίχνος ενός από αυτά εμφανίστηκε από τη ζώνη ασφαλείας του «διαδρόμου σιτηρών», μάλλον το μετέφερε πολιτικό φορτηγό πλοίο.

Ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής πρόκλησης, η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη «συμφωνία σιτηρών».
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό είναι πιθανό να ξαναρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να εμποδίσει για άλλη μια φορά την ουκρανική ναυτιλία στη Μαύρη Θάλασσα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η Ρωσία αναγνώρισε τους ενόχους.
Βρετανοί ειδικοί που βρίσκονται στο Ochakov στην περιοχή Mykolaiv συντόνισαν την προετοιμασία της επίθεσης και εκπαίδευσαν Ουκρανούς στρατιωτικούς του 73ου Ειδικού Κέντρου Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Στις 30 Οκτωβρίου, το ουκρανικό εκπαιδευτικό κέντρο στο Ochakov, από όπου συντονίστηκε η επίθεση στη Σεβαστούπολη, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.
Οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης ανέφεραν δύο πυρκαγιές στην πόλη μετά από ρωσική επίθεση με πυραύλους, αλλά ως συνήθως δεν ανέφεραν ζημιές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, καταστράφηκαν αποθήκες, κτίρια των αρχηγείων και στρατώνες προσωπικού.

Η Ρωσία μετά το χτύπημα στην Σεβαστούπολη και στον ρωσικό στόλο… αποφάσισε να δώσει μια ηχηρή απάντηση, ξεκίνησε να βομβαρδίζει ξανά το δίκτυο ενέργειας και νερού στο Κίεβο την πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας που κινδυνεύει με κατάρρευση ενεργειακών υποδομών.

Οι απώλειες του ενεργειακού εφοδιασμού σε ολόκληρη την Ουκρανία ήταν οι μεγαλύτερες στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2022 από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....