Αυστηρό μήνυμα από τη Ρωσία: Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός, η σύγκρουση συνεχίζεται

Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά αντίπαλος υπό όρους αλλά εχθρός της Ρωσίας ανέφερε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Dm Peskov σε συνέντευξη του στην Izvestia…
Αποκάλυψε ότι εντός της Ουκρανίας υπάρχουν δυνάμεις που εναντιώνονται στο καθεστώς Zelensky… ενώ τόνισε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί.
Σε ερώτηση εάν ο Putin θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024… ανέφερε ότι δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση… αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι θα είναι ξανά υποψήφιος Πρόεδρος.

Remaining Time-0:00FullscreenMuteΥπάρχει δυνατότητα διαπραγματεύσεων με εναλλακτικές δυνάμεις της Ουκρανίας

Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία δεν συμπαθούν την κυβέρνηση της Ουκρανίας, αλλά η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί τους μόνο αφού επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO), δήλωσε ο ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. σε συνέντευξή του στην Izvestia .
«Υπάρχουν δυνάμεις στην Ουκρανία που δεν συμπαθούν το σημερινό καθεστώς του Κιέβου, είναι προφανές ότι ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις, αν και μικρές, εξακολουθούν να βρίσκονται στο Κίεβο και κάποιες έξω από αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Διευκρίνισε ότι ορισμένοι εκπρόσωποι αυτών των δυνάμεων βρίσκονται στη Ρωσία.
Ωστόσο επικρατεί φόβος αφού όποιος εναντιώνεται στον Zelensky αμέσως χαρακτηρίζεται ρωσόφιλος.

Τον Ιούνιο του 2022, ένα ουκρανικό δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει το κόμμα Opposition Platform – For Life (OPPL) μετά από μήνυση που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο το κατηγόρησε ως φιλορωσικό.
Η παράταξη της Αντιπολιτευόμενης Πλατφόρμας στο Verkhovna Rada διαλύθηκε, αλλά οι βουλευτές που ήταν μέρος της συνέχισαν να εργάζονται στο κοινοβούλιο.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στις 10 Ιανουαρίου, με διάταγμά του, στέρησε την ουκρανική υπηκοότητα από τους βουλευτές του Rada από την OPLJ Viktor Medvedchuk, Taras Kozak, Renat Kuzmin και Andriy Derkach.
Στις 13 Ιανουαρίου, το Verkhovna Rada ενέκρινε ψηφίσματα σχετικά με τον πρόωρο τερματισμό των εξουσιών τους.
Ο Medvedchuk κατηγορήθηκε τον Μάιο του 2021 βάσει του άρθρου για προδοσία και «βοήθεια στις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων».
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, αφέθηκε ελεύθερος και παραδόθηκε στους Ρώσους στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί

Οποιαδήποτε προσπάθεια διατύπωσης θέσεων για την επίτευξη ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος είναι ευπρόσδεκτη, αλλά, η κατάσταση που υπάρχει τώρα, πρώτα απ ‘όλα, φυσικά, στο Κίεβο, δεν επιτρέπει διαπραγματεύσεις.
Ως εκ τούτου, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι….

Το κινεζικό σχέδιο ειρήνης

Τα 6 από τα 12 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου της Κίνας «επαναλάμβαναν τις πρωτοβουλίες της Μόσχας, που στάλθηκαν στη Δύση και οι οποίες αγνοήθηκαν».
«Η Κίνα είναι μια τεράστια, ισχυρή χώρα, τα συμφέροντα της οποίας κανένας παίκτης στη διεθνή σκηνή δεν μπορεί να αγνοήσει».

Γερμανία και Γαλλία… δεν επικοινωνούν με την Ρωσία

«Ακούσαμε πολλές δηλώσεις από τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο Macron, οι οποίοι είπαν ότι θα συνεχίσουν να επικοινωνούν με τον Putin για να αναζητήσουν τρόπους εξόδου από την κατάσταση.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες τον τελευταίο καιρό. Ακούσαμε σε πέντε ή έξι δηλώσεις του Macron για την ετοιμότητά του να τηλεφωνήσει στον Putin, αλλά όλοι πρέπει να το γνωρίζουν: μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία.
Ο Πρόεδρος Putin ήταν και παραμένει ανοιχτός σε οποιεσδήποτε επαφές που μπορούν να βοηθήσουν τη Ρωσία να πετύχει τους δικούς της στόχους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Κατά προτίμηση ειρηνικά, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά όταν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε οι λύσεις θα έρθουν στρατιωτικά.

Το ΝΑΤΟ είναι εχθρός της Ρωσίας

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμμετέχει de facto στην ουκρανική σύγκρουση και δεν ενεργεί πλέον ως αντίπαλος υπό όρους, αλλά ως εχθρός της Ρωσίας.
«Στην πραγματικότητα, τώρα το ΝΑΤΟ ενεργεί ως ενιαίο μπλοκ όχι πλέον ως αντίπαλος αλλά ως εχθρός.
Οι μυστικές υπηρεσίες τους εργάζονται εναντίον μας 24 ώρες, τα όπλα τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Putin σε μια πρόσφατη συνέντευξη, παρέχονται δωρεάν στην Ουκρανία και πυροβολούν τον ρωσικό στρατό – για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι πυροβολούν πολίτες της Ουκρανίας, βομβαρδίζουν πόλεις και χωριά της Ουκρανίας -.
Λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις εντός του ΝΑΤΟ για νέες παραδόσεις και νέες παρτίδες όπλων όλο και ισχυρότερων.

Πρόωρη η συζήτηση για συμμετοχή του Putin στις εκλογές του 2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα συμμετάσχει στις εκλογές για τη θέση του αρχηγού κράτους το 2024 και είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Izvestia ο Peskov.
«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προεκλογικά σχέδια ο Putin έχει πολλά να κάνει.
Είναι ακόμα λίγο πρόωρο να μιλάμε για τις εκλογές του 2024.
Υπάρχει απόφαση ότι θα υπάρξουν εκλογές το 2024.
Υπό τις συνθήκες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τέθηκαν υπό αμφισβήτηση οι προοπτικές διεξαγωγής εκλογών.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι ο Putin τόνισε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος της Ρωσίας.
Η προεκλογική περίοδος στην Ρωσία θα ξεκινήσει από τα μέσα του δεύτερου εξαμήνου του 2023.
Πάντως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Putin θα είναι ξανά υποψήφιος Πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας. 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...