Απόφαση «σταθμός» της ΕΕ απαγορεύει επιβολή διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη

Στις 15 Ιουνίου του 2021 στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύτηκε οδηγία του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και του Συμβουλίου ως προς την ελεύθερη διακίνηση προσώπων – πολιτών της Ένωσης στην περίοδο της πανδημίας με βασικό γνώμονα τη μη εφαρμογή διακρίσεων μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων κατά του Covid-19.

Η ανάγνωση των παραγράφων 36, 37 και 38, ιδιαίτερα δε της παραγράφου 36 δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Είναι ξεκάθαρο πως απαγορεύεται και αποτρέπεται πάσης φύσεως διάκριση μεταξύ πολιτών. Ειδικά επισημαίνεται πως η κατοχή ειδικού πιστοποιητικού εμβολιασμού και η επίδειξή του δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών κάθε ηλικίας.

Η επισήμανση αυτή αποτελεί σαφή τοποθέτηση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ , πέραν μάλιστα κάθε προσωπικής ή συλλογικής ερμηνείας (π.χ. κυβερνήσεων ή ακόμη και τοπικών Κοινοβουλίων) .

Η επιβολή διακρίσεων αποτελεί ως εκ τούτου παραβίαση κοινοτικού Δικαίου. Κάθε πολίτης ή συλλογικότητα ως εκ τούτου διαθέτει το δικαίωμα προσφυγής στους ευρωπαϊκούς δικαστικούς θεσμούς. Επισημαίνεται πως το κοινοτικό Δίκαιο επικρατεί του Εθνικού Δικαίου βάσει των συνθηκών πόσο δε μάλλον όταν τίθεται θέμα παραβίασης δικαιωμάτων των πολιτών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθώντας το «διαίρει και βασίλευε», αυτοσχεδιάζει από τη μεριά της, διχάζοντας την κοινωνία και δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την κοινωνία

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση ΕΔΩ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ