Απόρρητα έγγραφα για τη διέλευση του Defender από την Μαύρη Θάλασσα βρέθηκαν πεταμένα σε στάση λεωφορείου

Διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Defender και άλλα στοιχεία για τον βρετανικό στρατό, βρέθηκαν μέσα σε λάσπες, πίσω από μια στάση λεωφορείου στο Κεντ την Τρίτη το πρωί.

Όπως μετέδωσε το BBC, τα έγγραφα, σχεδόν 50 σελίδες, αναφέρουν πληροφορίες για πιθανή αντίδραση της Ρωσίας σχετικά στη διέλευση του πλοίου από τα Ουκρανικά ύδατα στα ανοικτά της ακτής της Κριμαίας την Τετάρτη, αλλά και την πιθανή στρατιωτική παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αφγανιστάν μετά το τέλος της επιχείρησης του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το BBC, τα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρουσιάσεις PowerPoint, προήλθαν από το γραφείο ενός ανώτερου υπαλλήλου του υπουργείου.

Ωστόσο, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έλαβε γνώση για το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα κατά το οποίο διαβαθμισμένα έγγραφα άμυνας ανακτήθηκαν από έναν πολίτη, ενώ έχει ενεργοποιηθεί σχετική έρευνα. Υποστηρίζει επίσης ότι ο υπεύθυνος, υπάλληλος είχε αναφέρει την απώλεια κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές, αλλά και σε ρίψη βομβών στην πορεία του βρετανικού πλοίου, προκειμένου αυτό να εξέλθει από θαλάσσια περιοχή, στην οποία το Κρεμλίνο θεωρεί ότι ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά τόσο η Βρετανία, όσο και άλλες χώρες υποστηρίζουν ότι ανήκει στην Ουκρανία.

Η αποστολή, που ονομάστηκε «Op Ditroite», αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων υψηλού επιπέδου μέχρι τη Δευτέρα, δείχνουν τα έγγραφα, με αξιωματούχους να εικάζουν για την αντίδραση της Ρωσίας εάν ο HMS Defender έπλευσε κοντά στην Κριμαία.

«Τι καταλαβαίνουμε για αυτό το πάρτι καλωσορίσματος’…;», αναρωτήθηκε ένας αξιωματούχος στη Μεικτή Στρατιωτική Διοίκηση της Βρετανίας (PJHQ) στο Νόρθγουντ, αναφέρει το BBC.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...