Αποκαλυπτικό σενάριο CNN για πόλεμο Κίνας – Ταϊβάν – «Αν επέμβουμε οι απώλειές μας θα ισοδυναμούν με πλανητική εκθρόνισή μας»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο περιμένει εισβολή της Κίνας στην Ταϊβάν μέσα στην επόμενη τριετία και όλα τα αποτελέσματα των προσομοιώσεων έδειξαν πως ακόμα και αν κερδίσει και καταστρέψει το κινεζικό Ναυτικό, οι απώλειες των ΗΠΑ θα είναι τόσο μεγάλες που θα υποβαθμιστεί η θέση τους στην παγκόσμια σκακιέρα ισχύος.

Στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022 ο Λευκός Οίκος είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούσαν για τη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας κοντά στην Ταϊβάν, την οποία χαρακτήριζαν «προκλητική» και «αποσταθεροποιητική».

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ταϊβάν για να διατηρήσει επαρκείς ικανότητες αυτοάμυνας, σύμφωνα με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις μας και με την πολιτική μας της μίας Κίνας» είχαν αναφέρει στην ανακοίνωση.

Τώρα το αμερικανικό Πεντάγωνο εξέτασε 22 σενάρια πολεμικής εμπλοκής με τις κινεζικές Δυνάμεις στην επικράτεια της Ταϊβάν και σε όλες τις προσομειώσεις προκύπτει πως θα χαθούν χιλιάδες στρατιώτες, τουλάχιστον δύο αεροπλανοφόρα, ενώ η Ταϊβάν οικονομικά και στρατιωτικά θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω.

Πρόκειται για το δεύτερο «πακέτο» προσομοιώσεων που πραγματοποίησε το αμερικανικό think tank «Center for Strategic and International Studies – CSIS» μέσα σε ένα εξάμηνο.

Οι Αμερικανοί είναι βέβαιοι πως ο νέος πόλεμος είναι θέμα χρόνου και μάλιστα η νέα αυτή σύρραξη θα προκαλέσει την εμπλοκή των ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

Η αναφορά σημειώνει τα εξής:

«Ένας πόλεμος για την Ταϊβάν θα μπορούσε να αφήσει τον νικηφόρο στρατό των ΗΠΑ σε μια κατάσταση εξίσου ανάπηρη με τις ηττημένες κινεζικές δυνάμεις.

Στο τέλος της σύγκρουσης, τουλάχιστον δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα βρισκόταν στον πάτο του Ειρηνικού και το σύγχρονο Ναυτικό της Κίνας, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα είχε διαλυθεί».

Η CSIS τόνισε ότι η ανάλυση αυτή ήταν απαραίτητη επειδή οι προηγούμενες κυβερνητικές και ιδιωτικές προσομοιώσεις πολέμου ήταν πολύ “μικρές” ή πολύ αδιαφανές.

Επιπλέον ήθελε να δώσει στο κοινό και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής μια πραγματική ματιά στο πώς μπορεί να εξελιχθεί η σύγκρουση στα στενά της Ταϊβάν.

Συνοπτικά η προσομοίωση έδειξε ότι:

– Το Ναυτικό των ΗΠΑ έχασε έως και 20 πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος και περίπου 3.200 προσωπικό σε διάρκεια τριών εβδομάδων.
– Η Κίνα θα είχε απώλειες περίπου 10.000 προσωπικού, 155 στρατιωτικών αεροσκαφών και 138 πολεμικών πλοίων,
– Η Ταϊβάν θα έχανε περίπου 3.500 στρατιώτες και ολόκληρο τον στόλο της, που αποτελείται συνολικά από 26 αντιτορπιλικά και φρεγάτες βυθισμένος εντελώς και τέλος,
– Η Ιαπωνία θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη και 26 πολεμικά πλοία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...