Αποκάλυψη του Γραμματέα Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας: Οι ΗΠΑ βοήθούσαν το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου να αποκτήσει βιολογικά και πυρηνικά όπλα

“Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί σύμβουλοι ήταν αυτοί που ενθάρρυναν και βοηθούσαν το καθεστώς του Κιέβου στη δημιουργία βιολογικών και πυρηνικών όπλων” υποστήριξε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ν.Πάτρουσεφ .

“Η Ουκρανία είχε τα πάντα για αυτό – τεχνογνωσία, πρώτες ύλες, πυραύλους. Η Ρωσία δεν μπορούσε να επιτρέψει την απόκτηση των πυρηνικών από τους ξέφρενους, ανεξέλεγκτους εθνικιστές.

Ένας μεγάλος αριθμός ξένων συμβούλων που εγκαταστάθηκαν στην Ουκρανία προκαλούν συνεχώς νέες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας.

Η ταχεία επέκταση του ΝΑΤΟ, η ανάπτυξη των στρατιωτικών υποδομών κοντά στα ρωσικά σύνορα, η διάλυση του συστήματος ελέγχου εξοπλισμών, η χρήση του εδάφους της Ουκρανίας ως δυνητικού θεάτρου στρατιωτικών επιχειρήσεων – όλα αυτά οδήγησαν τελικά σε μια κρίση ασφάλειας στην Ευρώπη.

Μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, ο εθνικισμός που καλλιεργήθηκε από τη νέα εξουσία, εξελίχθηκε σε επιθετική ρωσοφοβία και νεοναζισμό. Η χώρα βρέθηκε υπό τον εξωτερικό έλεγχο των ΗΠΑ, σκοπός των οποίων είναι να μετατραπεί η Ουκρανία σε εχθρικό προς τη Ρωσία κράτος.

Στο Βόρειο Καύκασο, η Ρωσία έχει ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιες απειλές 20 χρόνια πριν. Τότε η Μόσχα άντλησε διδάγματα από την επιθετικότητα εναντίον της με παρότρυνση της συλλογικής Δύσης και εργαλειοποίηση των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...