Αποκάλυψη «βόμβα»: Ήδη από 2016 η CIA δρα στο εσωτερικό της Ρωσίας με δολιοφθορές, φροντίζοντας να το γνωρίζει το Κρεμλίνο

Η CIA χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες πληροφοριών μιας ευρωπαϊκής χώρας του ΝΑΤΟ για να διεξάγει επιθέσεις σαμποτάζ στο εσωτερικό της Ρωσίας από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο ερευνητής δημοσιογράφος Jack Murphy, επικαλούμενος ανώνυμους πρώην αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και του στρατού.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι δεν υπάρχει προσωπικό των ΗΠΑ στο έδαφος της Ρωσίας, αλλά ότι οι επιχειρήσεις κατευθύνονται από τη CIA.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληροφοριών ενός συμμάχου για να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο εύλογης άρνησης και ένας πρώην αξιωματούχος των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ δήλωσε στον Murphy ότι το επίπεδο αυτό ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για να υπογράψει ο πρόεδρος Biden τις επιθέσεις.
Ο Murphy δήλωσε ότι δεν κατονόμασε τη χώρα του ΝΑΤΟ, οι υπηρεσίες πληροφοριών της οποίας χρησιμοποιούνται στην έκθεση, επειδή “κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια των πυρήνων που εξακολουθούν να λειτουργούν εντός της Ρωσίας”.
Η έκθεση εμφανίστηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του Murphy και σε σημείωμα στο τέλος του άρθρου εξήγησε γιατί δεν δημοσιεύθηκε από κάποιο μέσο ενημέρωσης.
“Ενώ συνεργαζόμουν με συντάκτες σε mainstream μέσα, μου ζητήθηκε να κάνω πράγματα που ήταν παράνομα και ανήθικα σε μια περίπτωση, και σε μια άλλη περίπτωση αισθάνθηκα ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος της CIA ήταν σε θέση να επεξεργαστεί το άρθρο μου κάνοντας ανεπίσημες δηλώσεις, πριν διαρρεύσει μια ιστορία στους New York Times για να υπονομεύσει αυτό το κομμάτι”, έγραψε.

Τι αναφέρει η έκθεση

Σύμφωνα με την έκθεση, η μυστική εκστρατεία στο εσωτερικό της Ρωσίας προετοιμαζόταν επί χρόνια.
Δύο πρώην στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες της χώρας του ΝΑΤΟ είχαν μια κρύπτη με εκρηκτικά και εξοπλισμό στη Ρωσία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία και ότι μέρος του εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα.
Πρώην αξιωματούχος των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ που ενημερώθηκε για την εκστρατεία δήλωσε ότι η CIA δεν αναμείχθηκε με τις επιχειρήσεις της χώρας του ΝΑΤΟ εντός της Ρωσίας μέχρι το 2014.
Η πρώτη φορά που εισήλθαν στη Ρωσία πυρήνες που καθοδηγούνταν τόσο από τη CIA όσο και από την υπηρεσία κατασκοπείας της συμμάχου στο ΝΑΤΟ ήταν το 2016, ενώ περισσότεροι εισήλθαν στη χώρα τα επόμενα χρόνια.
Ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ παρείχε στους μυστικούς πράκτορες το προπέτασμα για την παρουσία τους στη Ρωσία και έγγραφα για να το υποστηρίξουν.
Η έκθεση ανέφερε ότι περίπου τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η κατασκοπευτική υπηρεσία του συμμάχου του ΝΑΤΟ ενεργοποίησε τους πυρήνες της εντός της Ρωσίας χρησιμοποιώντας μυστική επικοινωνία και ήταν έτοιμοι για εντολές σχετικά με το ποιους στόχους θα χτυπήσουν.
Δεν είναι σαφές για πόσες επιθέσεις ήταν υπεύθυνοι οι εν υπνώσει πυρήνες, αλλά υπήρξε μια σειρά μυστηριωδών εκρήξεων σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σταθμούς παραγωγής ενέργειας και σιδηροδρόμους μετά την εισβολή.
Η έκθεση ανέφερε ότι οι σαμποτέρ θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από μια πυρκαγιά τον Απρίλιο στο ερευνητικό ινστιτούτο των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμυνας της Ρωσίας, η οποία σκότωσε πάνω από 20 άτομα.

Καθοδήγηση από τον Λευκό Οίκο

Οι επιχειρήσεις δολιοφθοράς που επιβλέπει η CIA απαιτούν προεδρικό πόρισμα.
Ο πρόεδρος Obama υπέγραψε ένα πόρισμα πριν από την αποχώρησή του από το αξίωμα που επέτρεπε μυστικές ενέργειες κατά της Ρωσίας με αφορμή τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα παρενέβη στις εκλογές του 2016, ένας ισχυρισμός που δεν αποδείχθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με την Washington Post, το πόρισμα Obama επιτρέπει “την τοποθέτηση κυβερνοόπλων στις υποδομές της Ρωσίας, το ψηφιακό ισοδύναμο των βομβών που θα μπορούσαν να πυροδοτηθούν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν σε μια κλιμακούμενη ανταλλαγή με τη Μόσχα”.
Ο Murphy επικαλέστηκε έναν πρώην αξιωματούχο της CIA που είπε ότι το πόρισμα επιτρέπει επίσης επιχειρήσεις σαμποτάζ κατά της Ρωσίας, αν και άλλοι πρώην αξιωματούχοι με τους οποίους μίλησε είπαν ότι οι σημερινές επιχειρήσεις θα απαιτούσαν τροποποίηση ή ένα εντελώς νέο πόρισμα.
Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην έκθεση, αλλά ο Murphy επισήμανε ότι η κατασκοπευτική υπηρεσία μπορεί νομικά να αρνηθεί την ύπαρξη των μυστικών επιχειρήσεων της.
Πράγματι, εάν αποδειχθεί ότι η CIA που διευθύνει το σαμποτάζ στο εσωτερικό της Ρωσίας, υπάρχουν κίνδυνοι για μια σημαντική κλιμάκωση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική κλιμάκωση.
Η Ουκρανία έχει πρόσφατα εντείνει τις δικές της επιθέσεις μέσα στο ρωσικό έδαφος και σύμφωνα με τους Times, το Πεντάγωνο ενέκρινε σιωπηρά τις πρόσφατες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν αεροπορικές βάσεις βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, αυξάνοντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης.

Τα γνωρίζει η Ρωσία

Σύμφωνα με τον Murphy, η ρωσική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ποιος χρηματοδοτεί αυτά τα χτυπήματα σαμποτάζ.
Επιπλέον, η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών θέλει να το γνωρίζουν.
Το μόνο μέρος που μένει στο σκοτάδι είναι το ευρύ κοινό, που μένει ανυποψίαστο για τον σκιώδη πόλεμο που λαμβάνει χώρα πίσω από τη σκηνή”, έγραψε.
Ο Murphy δήλωσε ότι το άρθρο “πέρασε από μια έντονη διαδικασία ελέγχου των γεγονότων και θεωρήθηκε ότι είναι τόσο επίκαιρο όσο οι στρατηγικοί βομβαρδισμοί του Λάος και της Καμπότζης ή η μυστική εκστρατεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών της CIA στο Πακιστάν”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....