«Ανεπιθύμητος ο Τσαβούσογλου στη Θράκη», λένε οι Πομάκοι

Tην ώρα που αναμένεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μ. Τσαβούσλογου στην Θράκη, ο οποίος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του από την Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσει στην Κομοτηνή όπου θα έχει και συναντήσεις στο πλαίσιο πάντα ιδιωτικής επίσκεψης με τους ψευδομουφτήδες, αλλά και με μέλη της φερόμενης τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, οι Πομάκοι της Θράκης, αντιδρούν στην επίσκεψη, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας ΕΝΑ, όπου και μίλησε ο πρόεδρος του πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, ότι: «Δεν τον θέλουμε είναι ανεπιθύμητος, εκτός αν έρθει να ζητήσει συγνώμη για τις σφαγές που μας έχουν κάνει μέσα στους αιώνας». Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγων Πομάκων, επίσης είπε πως: «Μας αποκαλεί Τούρκους, αλλά δεν είμαστε, είμαστε Πομάκοι. Καταγόμαστε από τη φυλή των Αγριανών».

Υπενθυμίζεται πως στην Καβάλα έφτασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ (Sedat Önal), που θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή και θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Κώστα Φραγκογιάννη. Η σημερινή συνάντηση, φαίνεται να είναι συνάντηση εργασίας για την οικονομική διπλωματία της περιοχής.

Διπλωματικές πηγές σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΝΑ, αναφέρουν ότι η εν λόγω επαφές συνεργασίας επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην επανενεργοποίηση διαφόρων κοινών επιτροπών και ομάδων εργασίας που στόχο έχουν την ενίσχυση και διευκόλυνση του διασυνοριακό εμπορίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ