Ακραίες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Λέμε «καλημέρα» στην Ελλάδα για να ξυπνήσει και να μη γίνει Ουκρανία

Με την Ελλάδα, με τις ΗΠΑ ακόμη και με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνη, τα έβαλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και, για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε ξεκάθαρα τη χώρα μας πως αν δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά της, θα γίνει… Ουκρανία.

Ούτε βήμα πίσω από τη ρητορική των απειλών δεν κάνει η Τουρκία και τη σκυτάλη σήμερα πήρε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Έδωσε συνέντευξη στο TVNET και επανέλαβε τις απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας. Είπε «καλημέρα» στα ελληνικά (!) για…ξυπνήσει, όπως είπε, η χώρα μας!

«Λέμε στην Ελλάδα ότι αν θεωρείς ότι πίσω σου είναι οι ΗΠΑ και τη Ε.Ε., σου λέμε “καλημέρα” (σ.σ. στα ελληνικά) για να ξυπνήσεις» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών «θύμισε» ότι «ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα πριν από 100 χρόνια», κατηγόρησε την Ελλάδα ότι θέλει πόλεμο (!) και πως οι δυνάμεις που τώρα τη στηρίζουν, ΗΠΑ και Ε.Ε. δηλαδή, θα την αφήσουν μόνη της. Και εκεί αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ουκρανίας, απειλώντας ουσιαστικά ότι η Ελλάδα θα γίνει… Ουκρανία και θα δεχτεί επίθεση!

Η απειλή «θα έρθουμε ένα βράδυ ισχύει για όλους» είπε ο Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι η χώρα μας παραβιάζεις τις συνθήκες των Παρισίων και της Λωζάνης και πως στρατιωτικοποιώντας τα νησιά της «θέλει σύγκρουση και αυτό πρέπει να απαντηθεί από την πλευρά μας».

Το παραλήρημα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίστηκε, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να κάνει λόγο για διώξεις της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, για καταπίεση των μουσουλμάνων.

Τα… άκουσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης. Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν κρατούν τις ισορροπίες και «ο (Αμερικανός) πρέσβης στην Αθήνα να ξέρει ότι δεν έχουν όφελος αυτά που κάνει ούτε στην Αθήνα ούτε στις ΗΠΑ».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χαρακτήρισε την Ελλάδα «αξιολύπητη» γιατί αντέδρασε (!) στο νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο!

«Η Ελλάδα είναι ήδη αξιολύπητη, πραγματικά είναι σε τόσο αξιολύπητη κατάσταση που πάνε σε άλλες χώρες και κλαίνε και ζητιανεύουν», είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στον διπλωματικό μαραθώνιο της Αθήνας μετά την υπογραφή του «μνημονίου» ανάμεσα σε Άγκυρα και Τρίπολη.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να ερευνήσει, να κάνει γεωτρήσεις και να έχει εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική την στάση την ελληνικής πλευράς και υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στη Λιβύη και έχει μόνο έναν στόχο, τη σταθερότητα. Τέλος, είπε ότι «η Ελλάδα αισθάνεται άβολα με την Τουρκία να είναι παγκόσμιος παράγοντας. Άρχισαν να φλυαρούν και να παραπονιούνται».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...