Ακραία προκλητικότητα με νέες απειλές από τον Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ…»

Νέα απειλή κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που θα κάνει σε βαλκανικές χώρες.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος παρά τις καταδίκες για τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταιών ημερών, χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.


Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του «εξακολουθεί να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα του λοκαρίσματος των F-16 από τους ελληνικούς S-300», αν και η ελληνική πλευρά έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι προχώρησε σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της», αναφερόμενος πιθανότατα στις πρόσφατες κινήσεις στο πεδίο των εξοπλισμών από την πλευρά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία, σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορεί ξαφνικά να έρθουμε ένα βράδυ», είπε ο Ερντογάν.

Σε Βοσνία, Σερβία και Κροατία ο Ερντογάν θα έχει σειρά διμερών επαφών με τις κατά τόπου ηγεσίες για θέματα διπλωματικά και οικονομικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ