Αθηνά Λινού: «Κανένας λόγος ανησυχίας για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών»

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στις ηλικίες 12-15 ετών, οι οποίες καλούνται σε εθελοντικό εμβολιασμό με συναίνεση των γονέων επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η καθηγήτρια Ιατρικής και επιδημιολόγος, Αθηνά Λινού.

Στη Μαρίνα Μάνη εξήγησε ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν διότι είναι μεγάλο ο κίνδυνος νόσησης, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που προκύπτει από τη μετάλλαξη «Δέλτα», θα έχει πολλά κρούσματα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Προκειμένου να καθησυχάσει τους γονείς επισήμανε ότι σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός αυτών των ηλικιών χωρίς να προκύψουν οι παραπάνω παρενέργειες που προκαλούν φόβο και καχυποψία.

Η καΛινού έκανε λόγο για «δηλητηριώδη παραπληροφόρηση», την οποία έπρεπε να αντικρούει σε καθημερινή βάση, με παρεμβάσεις, μία επιτροπή ειδικών, εάν βεβαίως είχε συσταθεί  με αυτό το αντικείμενο.

Ανέδειξε επίσης το μεγάλο λάθος της Πολιτείας να μη φροντίσει για τον εμβολιασμό των «αθέατων ομάδων», όπως είναι οι μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα αφού στερούνται εγγράφων και λογαριασμών.

Επισήμανε μάλιστα ότι στην Αμερική υπάρχουν πολλά εμβολιαστικά κέντρα στα οποία μπορεί ο καθένας να εμβολιστεί (δωρεάν) χωρίς να είναι υποχρεωμένος να επιδεικνύει ταυτότητα και λοιπά έγγραφα.
 

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...