Έτοιμη η Ρωσία να διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών – Ποιον όρο θέτει

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευκολύνει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών και μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των αποστολών από τα λιμάνια που ελέγχει, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, κάλεσε την Ουκρανία να αφαιρέσει τις θαλάσσιες νάρκες και δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία “δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να εξαπολύσει επιθέσεις από τη θάλασσα”.

Γενικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες ότι η Ρωσία είναι αυτή που φταίει για την παγκόσμια άνοδο του κόστους των τροφίμων και της ενέργειας, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ξένες κυβερνήσεις και λέγοντας ότι οι “κοντόφθαλμες πολιτικές” της Ευρώπης οδήγησαν στην αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου στην ήπειρο.

Επίσης, κατηγόρησε την ΕΕ για το έκτο πακέτο κυρώσεων, προειδοποιώντας ότι θα επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά λιπασμάτων. Η Ρωσία είναι σε θέση να αυξήσει τις εξαγωγές σιτηρών της την επόμενη περίοδο σε 50 εκατομμύρια τόνους από 37 εκατομμύρια τόνους, δήλωσε ο Πούτιν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ