Άρση lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για σχολεία, εστίαση και Πάσχα

Αντίστροφα μετράμε για την άρση του lockdown στην Ελλάδα. Η χώρα είναι σε καθεστώς περιορισμών από τον Νοέμβριο και όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κούραση που επικρατεί μεταξύ των πολιτών.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων. Η αρχή έγινε με την αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων για σωματική άσκηση.

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου ξεκίνησε να λειτουργεί πάλι το λιανεμπόριο μετά από αρκετές εβδομάδες.

Το μεγάλο ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι άλλο από το τι θα γίνει με την εστίαση, τα σχολεία αλλά και τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Μην ξεχνάμε ότι πλησιάζουν οι ομάδες του Πάσχα και άπαντες τονίζουν ότι φέτος θα είναι διαφορετικό σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων και ιδιαίτερα της τρίτης Λυκείου. Στόχος είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία την ερχόμενη εβδομάδα, κάτι που όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι εφικτό μόνο με τα self test.

Οι οριστικές αποφάσεις πιθανότατα θα ληφθούν την Παρασκευή και εκτιμάται πως, εάν δοθεί το πράσινο φως για την Γ’ Λυκείου από Δευτέρα 12 Απριλίου, τότε πιθανόν να ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις και το Γυμνάσιο στις 19 Απριλίου.

Το άνοιγμα της εστίασης πηγαίνει ακόμη πιο πίσω μετά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν. Όπως φαίνεται δύσκολα η εστίαση θα ανοίξει μέχρι το Πάσχα. Οι οριστικές αποφάσεις εκτιμάται πως θα ληφθούν μετά τις 15 Απριλίου, όταν και θα υπάρχει μία πρώτη εικόνα του επιδημιολογικού αποτυπώματος από το άνοιγμα των καταστημάτων.

Το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις εκτός νομού, με άπαντες να ξεκαθαρίζουν πως είναι πολύ νωρίς για να γίνει η συζήτηση. Εκτιμάται πως το θέμα θα πέσει στο τραπέζι το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...