Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Χωρίς προηγούμενο η ακρίβεια : Πού έφτασε η βενζίνη τα 2,5 ευρώ – Οι αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής

  «Φωτιά» στα νοικοκυριά έχει βάλει η ακρίβεια, την ώρα που ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 10,2 % τον Απρίλιο, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ 28ετίας.

  Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η βενζίνη

  Αναλυτικότερα, οι τιμές στη βενζίνη δείχνουν να έχουν πλέον «κλειδώσει» πάνω από τα 2 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιοχές οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν μέχρι και 2,5 ευρώ το λίτρο.

  Πανελλαδικά, όπως προκύπτει από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (στοιχεία 10/5/2022), η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά έχει φτάσει τα 2,179 ευρώ και του diesel κίνησης τα 1,910 ευρώ.

  Αρνητική πρωτιά στην τιμή της αμόλυβδης έχουν οι Κυκλάδες με 2,37 ευρώ/λίτρο, τα Δωδεκάνησα με 2,31 ευρώ/λίτρο και η Ευρυτανία με 2,267 ευρώ/λίτρο.

  Βέβαια, υπάρχουν και περιοχές όπου η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,5 ευρώ/λίτρο όπως για παράδειγμα η Ικαρία και η Κάλυμνος.

  Την ίδια ώρα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, η πλειοψηφία των οδηγών γεμίζει το ρεζερβουάρ με ποσά από 10 έως 20 ευρώ το πολύ (5-10 λίτρα), ίσα ίσα για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

  Αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής: 22% πάνω το ελαιόλαδο

  Παράλληλα, μεγάλες αυξήσεις καταγράφονται σε όλα τα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα βασικά είδη διατροφής, «πνίγοντας» ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές.

  Ενδεικτικά:

  • Ελαιόλαδο: +22%
  • Κρέατα: +14,1%
  • Λαχανικά: +13,8%
  • Γαλακτοκομικά: +11,7%
  • Ψωμί: +10%

  Εντονότερη είναι η τάση εξοικονόμησης χρημάτων στα μη βασικά αγαθά, όπως είναι οι αγορές για προσωπική φροντίδα και οικιακή είδη.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ