Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Χρονιά εκλογών για Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία – Το Βερολίνο στηρίζει Αθήνα και Λευκωσία

  Χρονιά εκλογών για Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία.

  Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι και για την Κύπρο κρίνεται επίσης σημαντική, στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η ξεκάθαρη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα στο θέμα της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο έναντι των τουρκικών αξιώσεων, κάτι που έχουν καταστήσει σαφές τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και η υπ. Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ τους τελευταίους μήνες.

  Μάλιστα η Γερμανία μεσολάβησε πρόσφατα στις Βρυξέλλες ώστε να έρθουν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου ανώτατοι αξιωματούχοι της Ελλάδας και της Τουρκίας.

  Η επίσκεψη του Ιωάννη Κασουλίδη στη γερμανική πρωτεύουσα έρχεται πάντως λίγο πριν από τον πρώτο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών στις 5 Φεβρουαρίου. Το 2023 σηματοδοτεί επίσης μια κρίσιμη εκλογική χρονιά τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία.

  Το Βερολίνο στηρίζει Αθήνα και Λευκωσία

  Για την Κύπρο φαίνεται ότι η εμβάθυνση των σχέσεων (και) με το Βερολίνο μπορεί να αποκτήσει μια νέα δυναμική, δεδομένου ότι το Νοέμβριο ο ίδιος ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε κοινές δηλώσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην καγκελαρία προσέφερε αμέριστη στήριξη στη Λευκωσία διατυπώνοντας ρητά τη θέση του Βερολίνου υπέρ μιας «διζωνικής, δικοινοτικής λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

  Μάλιστα ο Όλαφ Σολτς είχε δηλώσει τότε ότι «η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια διαπραγματευτική διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, αν κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό» και από την κυπριακή πλευρά. Μένει να φανεί αν και η Αναλένα Μπέρμποκ επιλέξει σήμερα αντίστοιχες διατυπώσεις στην κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Ιωάννη Κασουλίδη.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ