Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Χαστούκι» από τον γερμανικό Τύπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ακροδεξιά στην Ελλάδα

  Στα πρόσφατα επεισόδια ακροδεξιάς βίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με πρωταγωνιστές «μαυροντυμένους» νεαρούς με «σιδερένιους λοστούς, τσεκούρια, μαχαίρια και πέτρες» αναφέρεται ρεπορτάζ της ιστοσελίδας taggeschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Μεταξύ άλλων παραθέτει τη μαρτυρία ενός από τα θύματα της πρόσφατης επίθεσης ακροδεξιών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εκδήλωσης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. «Πολύ γρήγορα, χωρίς να το καταβάλουμε, παρατάχθηκαν μπροστά μας προτάσσοντας τη σημαία τους με φασιστικά συνθήματα. Αμέσως μετά μας ακολούθησαν, έριξαν κάτω δύο από εμάς με πολύ θυμό, κλωτσιές και γροθιές, χτυπούσαν με τα κράνη τους στο κεφάλι και την πλάτη» αναφέρει η Αφροδίτη Φράγκου, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά και ήταν «απλώς τυχερή».

  Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, «οι επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων επαναφέρουν εξαιρετικά άσχημες μνήμες». Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Είναι προφανές ότι αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή δεν είναι ένα ασήμαντο και τυχαίο φαινόμενο». Το ρεπορτάζ σημειώνει: «Οι επιθέσεις ακολούθησαν ορισμένα μοτίβα, ενώ ο τρόπος δράσης και η εμφάνιση των επιθέμενων ήταν πανομοιότυπες με εκείνες των κακοποιών της απαγορευμένης στο μεταξύ Χρυσής Αυγής. Ο Παπαδάκης δεν αποκλείει μάλιστα να υπάρχει σύνδεση με την ηγετική ομάδα του κόμματος (…) Ο Παπαδάκης εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ενεργεί αρκετά αποφασιστικά απέναντι στους ακροδεξιούς, απεναντίας τους ανέχεται. Κι αυτό διότι το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα έχει μετατοπιστεί αισθητά προς τα δεξιά».

  Ρεπορτάζ της tagesschau.de αναφέρεται έπειτα και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικότερα στην υπουργοποίηση «τουλάχιστον τριών υπουργών που έχουν εθνικιστικό, ενιότε ακροδεξιό υπόβαθρο.»

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ