Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Το Twitter παρεμβαίνει εδώ και 10 χρόνια σε εκλογές – Γιατί ανησυχούν τώρα;»

  Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Elon Musk, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνώριζαν ήδη: ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει “παρέμβει στις εκλογές”.
  Σε μια συζήτηση σχετικά με ένα άρθρο του Reuters στο οποίο ο πρώην επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας λέει ότι το Twitter δεν είναι “ασφαλέστερο” υπό τον Musk, ο χρήστης @EvaFoxU έγραψε:
  “Το Twitter έχει δείξει ότι δεν είναι ασφαλές τα τελευταία 10 χρόνια και έχει χάσει την εμπιστοσύνη των χρηστών.
  Η προηγούμενη ομάδα “εμπιστοσύνης και ασφάλειας” είναι ντροπή, οπότε δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει τι γίνεται τώρα”, προσθέτοντας: “Είχαν μια ευκαιρία, αλλά πούλησαν την ψυχή τους σε μια εταιρεία”.
  Στην οποία ο Musk απάντησε: “Ακριβώς.
  Η προφανής πραγματικότητα, όπως γνωρίζουν οι μακροχρόνιοι χρήστες, είναι ότι το Twitter έχει αποτύχει στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει παρέμβει στις εκλογές”.
  Στη συνέχεια, ο Musk δήλωσε ότι “το Twitter 2.0 θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, διαφανές και ισορροπημένο”.

  Συνεργασία με τον Alex Lorusso

  Τα σχόλια του Musk έρχονται λίγες ημέρες αφότου συμφώνησε με τον Alex Lorusso ότι η δημοσιοποίηση των εσωτερικών συζητήσεων του Twitter σχετικά με την απόφαση να λογοκριθεί η ιστορία με τον φορητό υπολογιστή του Hunter Biden λίγο πριν από τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ είναι “απαραίτητη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού”.
  Η Post είχε κλειδώσει τον λογαριασμό της στο Twitter τον Οκτώβριο του 2020 για το ρεπορτάζ σχετικά με το επιβεβαιωμένο πλέον-ως-πραγματικό “φορητό υπολογιστή από την κόλαση”, το οποίο περιέχει αποδείξεις για ξένη επιρροή μέσω του τότε αντιπροέδρου Joe Biden – συμπεριλαμβανομένης μιας συνάντησης μεταξύ του Joe και ενός στελέχους του ουκρανικού γίγαντα φυσικού αερίου Burisma, το 2015.
  Ο φορητός υπολογιστής περιείχε κρυφά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιχειρηματικές συναλλαγές με την Burisma και την κρατική εταιρεία CEFC China Energy Co, από την οποία οι εταιρείες του έλαβαν 4,8 εκατομμύρια δολάρια σε εμβάσματα από τον ιδρυτή της, Ye Jianming.
  Το Twitter είχε περιορίσει οποιονδήποτε χρήστη από το να μοιράζεται συνδέσμους της κάλυψης της Post, τόσο δημόσια όσο και μέσω άμεσων μηνυμάτων – ενώ ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισε επίσης τον προσωπικό λογαριασμό της πρώην spox του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany, καθώς και τον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου Trump, για την κοινοποίηση του συνδέσμου.
  Στα χρόνια που ακολούθησαν, τη γνησιότητα του φορητού υπολογιστή επιβεβαίωσαν τόσο η Washington Post όσο και οι New York Times, ενώ τη Δευτέρα το CBS News πιστοποίησε τη γνησιότητα του φορητού υπολογιστή.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ